Η εξωπραγματική τιμή που άγγιξε ένα iPhone πρώτης γενιάς σε δημοπρασία

Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας ορίστηκε στα 2.500 δολάρια και η νικητήρια προσφορά ήταν αρκετή για να αγοραστούν 39 iPhone 14 Pro.

Article featured image
Article featured image


Ένα iPhone πρώτης γενιάς, που όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από 15 χρόνια κόστιζε 499 $, πωλήθηκε σε δημοπρασία για 39.339 $, περισσότερες από 60 φορές της αρχικής του τιμής δηλαδή.

Η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 2.500 δολάρια, αλλά γρήγορα με τις προσφορές έφτασε σε πενταψήφιο ποσό. Η δημοπρασία προσέλκυσε 28 προσφορές συνολικά, με τη νικήτρια προσφορά να είναι αρκετή για να αγοραστούν 39 iPhone 14 Pro.

Το εν λόγω smartphone της Apple, γνωστό και ως iPhone 2G, iPhone 1 ή original iPhone, πωλήθηκε μέσα σε ένα σφραγισμένο κουτί και κατέχει 8 GB αποθήκευσης (το iPhone 14 ξεκινά με 128 GB), μια κάμερα με 2 ολόκληρα megapixel (το iPhone 14 Pro έχει 48 σε έναν από τους πολλαπλούς φακούς του) και μέχρι και μια θύρα ακουστικών (τις θυμάστε;).

sfragismeno-iphone-polithike-39-xiliades_city.jpg
Το σφραγισμένο κουτί που πωλήθηκε για 39.339 δολάρα. Φωτογραφία: LCG auctions



Τυπωμένη πάνω στη συσκευασία είναι μια εικόνα του τηλεφώνου και της βίντατζ αρχικής οθόνης του, με εφαρμογές που δεν λειτουργούν πλέον, όπως το iPod για μουσική και το ενσωματωμένο YouTube.

Πολλά βασικά στοιχεία μιας αρχικής οθόνης των σύγχρονων smartphone δεν φαίνονται πουθενά, με τη συσκευή να προηγείται των Instagram και TikTok.

Η ιδέα ενός κινητού τηλεφώνου με τη μορφή και τη λειτουργικότητα ενός iPod touch ήταν μια νικητήρια φόρμουλα για την Apple, καθώς έγινε το πιο επιτυχημένο προϊόν του τεχνολογικού γίγαντα που δημιουργήθηκε ποτέ.

iphone-1st-gen-polithike-65-fores-tin-timi-tou_city.png
Ο Steve Jobs κρατώντας ένα iPhone πρώτης γενιάς.



Πάνω από δώδεκα διάδοχοι έχουν ακολουθήσει από τότε που αποκαλύφθηκε από τον αείμνηστο Steve Jobs το 2007, δημιουργώντας έντονο ανταγωνισμό από εταιρείες όπως την Google και τη Samsung.



Με πληροφορίες από skynews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ