To Berghain, το θρυλικό κλαμπ του Βερολίνου, ίσως κλείσει οριστικά μέχρι το τέλος του 2022

Το εμβληματικό βερολινέζικο κλαμπ με τη σκληρή «πόρτα», στο οποίο απαγορεύονται οι φωτογραφίες, ενώ για να μπεις, πρέπει πρώτα να περάσεις από τον ίσως πιο σκληρό πορτιέρη του κόσμου, τον Σβεν.

Article featured image
Article featured image


Φουντώνουν οι φήμες ότι το Berghain, το θρυλικό κλαμπ του Βερολίνου, κλείνει οριστικά μέχρι το τέλος του 2022. Σύμφωνα με το Dazed, η φήμη προήλθε μετά την είδηση, που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ότι κλείνει η δισκογραφική εταιρεία και το πρακτορείο κρατήσεων Ostgut Ton.

Σύμφωνα με το Faze Magazine, αρκετές πηγές του μαγαζιού –το οποίο στη σημερινή του μορφή λειτουργεί από το 2014– επιβεβαίωσαν έκτοτε το οριστικό κλείσιμο και του κλαμπ μέχρι το τέλος του 2022.

«Το Berghain κλείνει για πάντα - το οριστικό τέλος θα έρθει φέτος», ισχυρίστηκε μία πηγή.

«Ένας από τους ιδρυτές έχει ήδη πουλήσει το μερίδιό του και λέγεται ότι έχει μετακομίσει στην ύπαιθρο στο Βρανδεμβούργο», είπε μια άλλη πηγή. «Οι άλλοι απλώς δεν αισθάνονται το ίδιο πια και έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους για τη ζωή τους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το «κεφάλαιο του Berghain θα πρέπει επιτέλους να κλείσει» χωρίς άλλες μεταλλάξεις του κλαμπ, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το ρεπορτάζ του Dazed, αναφέρει ότι επικοινώνησε με το κλαμπ, χωρίς ωστόσο κάποια τοποθέτηση εκ μέρους τους. Σημειώνεται δε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν αντίστοιχες φήμες.

berghain_220306_201003.jpg


Το κλαμπ με την πιο «σκληρή» πόρτα


Το Berghain άνοιξε για πρώτη φορά με το όνομα Ostgut το 1998, αργότερα το 2004 άνοιξε ξανά από τους Michael Teufele και Norbert Thormann σε techno club. Το παγκοσμίου φήμης κλαμπ έχει σήμερα πάνω από 250 υπαλλήλους.

Κτισμένο κάπου ανάμεσα στις περιοχές Κράουζμπεργκ και Φρίντριχσάϊν του Ανατολικού Βερολίνου, σε ένα κτίσμα που στέγαζε παλιότερα ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, το Berghain είναι ένα κατά βάση γκέι κλαμπ, πολύ διαφορετικό όμως από τα άλλα.

Είναι αυτό που γέννησε-μαζί με το περίφημο Studio 54 -τον ορισμό της σκληρής «πόρτας», ο οποίος εκφράζεται στο πρόσωπο του Σβεν Μάρκουαρντ.

380925b0a12d278fdea5f0afa2ccb128.jpg
Ο Σβεν

Ένα πρόσωπο «ζωγραφισμένο» με τατού, που ελέγχει εξονυχιστικά μαζί με την ομάδα του χιλιάδες κόσμο κάθε σαββατοκύριακο -οι ουρές μοιάζουν ατέλειωτες- αποφασίζοντας ποιοι θα εισέλθουν και ποιοι θα φύγουν. Σύμφωνα με φήμες, πόρτα σε αυτό έχουν φάει ο Έλον Μασκ και η Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Πάντως, σε περίπτωση που κάποιος καταφέρει να περάσει τον εξονυχιστικό έλεγχο του Σβεν και εν τέλει εισέλθει στον «ναό», απαγορεύεται αυστηρώς η λήψη φωτογραφιών – εξού και οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του κλαμπ είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

μπερκγεν.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ