Στη φετινή γιορτή του μανιταριού θα αποπειραθούν να καταρρίψουν ένα παγκόσμιο ρεκόρ

Από το 2016 μέχρι και σήμερα, το ρεκόρ κατέχουν οι Φιλιππίνες.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Facebook/ Kyriakides Mushrooms

Για ακόμα μια χρονιά το χωριό Σπήλια θα πραγματοποιήσει τη γιορτή του μανιταριού και μάλιστα φέτος έβαλαν στόχο να καταρρίψουν ένα παγκόσμιο ρεκόρ.

Το ερχόμενο Σάββατο λοιπόν, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γιορτής, οι διοργανωτές αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, να «σπάσουν» και το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη τηγανιά σοτέ μανιταριών που έχει καταγραφεί.

Ανάμεσα στις διάφορες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, οι οποίες θα πλαισιώνονται από μουσική, χορό, παιδική γωνιά και πολλά γευστικά φαγητά -με τα μανιτάρια να βρίσκονται στο επίκεντρο φυσικά-, θα βρίσκεται και ένα τηγάνι διαμέτρου 4 μέτρων, μέσα στο οποίο θέλουν να σοτάρουν χίλια κιλά μανιτάρια.



Σύμφωνα με το world record academy η μεγαλύτερη τηγανιά σοτέ μανιταριών μέχρι στιγμής είχε καταγραφεί το 2016 στις Φιλιππίνες, όπου είχαν τηγανίσει 341 κιλά μανηταριών.

Η προετοιμασία και ο τεμαχισμός των μανιταριών θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου και στις 15:00 ο πήχης ανεβαίνει, στοχεύοντας την κατάρριψη του ρεκόρ, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί το σερβίρισμα της τεράστιας μερίδας μανιταριών.



Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:


giorti-manitariou-2022-1_city.png



giorti-manitariou-2022-2_city.png



Πληροφορίες



Πού: Χωριό Σπήλια, επαρχία Λευκωσίας, κοντά στην εκκλησία του χωριού και στο Κοινοτικό Κέντρο

Πότε: Σάββατο 19/11/22 από τις 10.30-19.00 και Κυριακή 20/11/22 από τις 11.00-18.00

Είσοδος Ελεύθερη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ