Σε άλλα νεα, η αστυνομία στην Ινδία «κατηγορεί» τους αρουραίους για την καταστροφή κάνναβης

«Η απειλή από τους αρουραίους υπάρχει σε σχεδόν σε όλα τα αστυνομικά τμήματα».

Article featured image
Article featured image

Σε έναν... αδιανόητο ισχυρισμό προέβη η αστυνομία στη βόρεια Ινδία, κατηγορώντας τους αρουραίους για την απώλεια εκατοντάδων κιλών κάνναβης που κατασχέθηκαν από εμπόρους ναρκωτικών και είχαν αποθηκευτεί σε αστυνομικά τμήματα.

«Οι αρουραίοι είναι μικρά ζώα και δεν φοβούνται την αστυνομία», σημείωσε το δικαστήριο στην πόλη Ματούρα του Ούταρ Πραντές, αφού άκουσε ότι η τοπική αστυνομία δεν μπόρεσε να παράσχει τα σχεδόν 200 κιλά κατασχεμένης κάνναβης που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούνταν ως αποδεικτικό στοιχείο σε πρόσφατη υπόθεση.

Τα δικαστικά έγγραφα ανέφεραν ότι οι δικαστικές αρχές είχαν ζητήσει από την αστυνομία να παράσχει 386 κιλά κάνναβης, αλλά η εισαγγελία επεσήμανε στο δικαστήριο ότι περισσότερα από 700 κιλά μαριχουάνας που ήταν αποθηκευμένα σε διάφορους σταθμούς στη Ματούρα ενδεχομένως να έχουν «προσβληθεί» από αρουραίους.

Η αστυνομία στην Ινδία «κατηγορεί» συχνά τους αρουραίους για την καταστροφή κάνναβης

Και αυτή -θεωρητικά- δεν είναι η πρώτη φορά που «χτυπούν» οι αρουραίοι. Ο δικαστής που άκουσε την υπόθεση ανέφερε ότι η αστυνομία της Ματούρα κατηγόρησε τα τρωκτικά για την καταστροφή συνολικά περισσότερων από 500 κιλών κάνναβης που είχαν κατασχεθεί σε διάφορες υποθέσεις και είχαν αποθηκευτεί στο αστυνομικό τμήμα του Σέργκαρ και της εθνικής οδού της πόλης.

Στη συνέχεια, το δικαστήριο όρισε κατευθυντήριες γραμμές για την αστυνομία για τη διάθεση της κάνναβης. «Η απειλή από τους αρουραίους υπάρχει σε σχεδόν σε όλα τα αστυνομικά τμήματα. Ως εκ τούτου, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για την προστασία της κάνναβης που έχει κατασχεθεί», αναφέρεται στο έγγραφο του δικαστηρίου.

Ασαφής παραμένει ο λόγος της καταστροφής της κάνναβης

Ωστόσο, οι καταθέσεις σχετικά με την ακριβή σειρά των γεγονότων που ακολούθησαν την υποτιθέμενη κατανάλωση κάνναβης από τους αρουραίους φαίνονται λίγο θολές.

Μιλώντας μετά τη δικαστική υπόθεση, ο έφορος της αστυνομίας της πόλης Ματούρα, Μάρταντ Πράκας Σινγκ, είπε στο CNN ότι η κάνναβη «καταστράφηκε από βροχές και πλημμύρες» και όχι από αρουραίους.

«Δεν υπήρχε αναφορά σε αρουραίους στην (έκθεση που υποβλήθηκε στο δικαστήριο)… η αστυνομία ανέφερε μόνο ότι η κατασχεθείσα κάνναβη καταστράφηκε στις βροχές και τις πλημμύρες», τόνισε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ