Βρήκαμε (και δοκιμάσαμε) το πιο εναλλακτικό burger που κυκλοφορεί στην κυπριακή αγορά

Εκεί έξω, κυκλοφορούν πλέον μερικά προϊόντα που θα σας κάνουν να δείτε το «κρέας» με εντελώς άλλο μάτι!

Article featured image
Article featured image


Το μέλλον του plant-based κρέατος έφτασε στην Κύπρο και στην αγορά κυκλοφορούν πλέον μερικά προϊόντα που θα αλλάξουν για πάντα τις διατροφικές μας συνήθειες! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Πότε ένα burger μοιάζει με burger, μυρίζει σαν burger, έχει γεύση νοστιμότατου burger αλλά ΔΕΝ είναι burger τουλάχιστον με την κλασική έννοια; Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία και πέσατε κοντά γιατί προέρχεται από το... μέλλον. Συγκεκριμένα από τη FUTURE FARM, τη βραζιλιάνικη εταιρεία που έκανε την έκπληξη το 2019 με μια σειρά προϊόντων κρέατος φυτικής προέλευσης που κατέκτησαν τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη (συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ) μέσα σε τρία μόλις χρόνια και σκοπεύει να κάνει το ίδιο και με την κυπριακή!

Τα προϊόντα της βραζιλιάνικης Future Farm ήρθαν επιτέλους και στην Κύπρο για να μας μάθουν να τρώμε κρέας... χωρίς κρέας. Σε επιλεγμένα καταστήματα και σούπερ μάρκετ σε όλο το νησί θα βρείτε Future Farm burger, κεφτεδάκια, κιμά, λουκάνικα και φιλέτο κοτόπουλο.

Future Burger_Woman Holding (002).png



Η Future Farm είναι μια διεθνής εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων που χρησιμοποιεί non-GMO προϊόντα για να δημιουργήσει το καλύτερο «κρέας» φυτικής προέλευσης. Η καινοτόμος προσέγγιση της εταιρείας τής επιτρέπει να παράγει τρόφιμα που έχουν την ίδια γεύση, υφή και ζουμερή γεύση με το κρέας χωρίς να βλάπτουν τα ζώα ή τον πλανήτη. Μετά το λανσάρισμα στη Βραζιλία το 2019, η Future Farm ξεκίνησε μια διαδικασία επέκτασης στην Ευρώπη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2021 και σήμερα τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε 30 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου!

Τα προϊόντα Future Farm είναι διαθέσιμα στα καταστήματα και υπεραγορές Παπαντωνίου (Πάφος, Λεμεσός, Λευκωσία), Αθηαινίτης (Λευκωσία), Ιωαννίδης (Λευκωσία), Wolt (Λάρνακα, Λευκωσία), Olympic (Λευκωσία), Yakumo (Λεμεσός, Λάρνακα, Λευκωσία), Κόλιας (Λευκωσία), Healthy Life (ελ. Αμμόχωστος), Vegan4Life (Λεμεσός), Σοφοκλέους (Λεμεσός), Στέλιος Ανδρέου (Λάρνακα) και παγκύπρια στο online Ways Express.

Βρείτε το κοντινότερό σας κατάστημα, εδώ.

FutureFarm_lifestyle (002).jpg



Σχετικά με την Future Farm

Αποστολή της Future Farm είναι να αλλάξει τον τρόπο που τρώμε. Ιδρύθηκε τον Μάιο του 2019 στη Βραζιλία και είναι η πρώτη και κορυφαία εταιρεία τροφίμων της Λατινικής Αμερικής που ειδικεύεται στο κρέας φυτικής προέλευσης, χωρίς την παραμικρή εμπλοκή ζώων στην παραγωγική διαδικασία. Δεσμευμένη να χρησιμοποιεί μόνο φυσικά, μη-επεξεργασμένα συστατικά που προέρχονται από τη γη, η Future Farm προσφέρει πρωτοποριακές καινοτομίες, κορυφαίες γευστικές επιλογές και προσιτές τιμές, ενώ ακολουθεί μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση απευθείας προς τον καταναλωτή σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και το μάρκετινγκ των προϊόντων της. Το καλοκαίρι του 2021 κατάφερε να διεισδύσει στην αγορά των ΗΠΑ με το εμβληματικό Future Burger και ακολούθησαν τα καινοτόμα Future Beef, Future Meatballs, Future Mince, Future Chicken και Future Sausage - όλα διαθέσιμα στην κυπριακή αγορά. Τα προϊόντα της Future Farm παρασκευάζονται με 100% σόγια, μπιζέλια, ρεβίθια και άλλα φυτικά συστατικά χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (GΜOs) και σε ανταγωνιστικές τιμές σε μια προσπάθεια να έχουν οι καταναλωτές περισσότερες επιλογές φυτικού κρέατος.

Τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε 30 χώρες. www.futurefarm.io.

futurefarm.png



True Texture Technology

Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, η Future Farm αναλύει τη σύνθεση του κρέατος για να κατανοήσει τα θεμελιώδη στοιχεία της τροφής που πρέπει να αντιγράψει στην παραγωγή της. Αυτό δημιουργεί μια ομοιότητα με το κρέας, όσον αφορά την υφή, την τρυφερότητα και τη συνολική αίσθηση που προσφέρει. Το True Texture Technology είναι μια καινοτομία που ανήκει στη Future Farm και χρησιμοποιείται σε όλη τη διαδικασία παραγωγής ολόκληρης της σειράς των προϊόντων της. Προσαρμόζει τις πρωτεΐνες, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ζωικές πρωτεΐνες, καθώς συνεχώς αναλύει και την άποψη ατόμων που τρώνε κρέας, αξιοποιώντας έτσι την αισθητηριακή τους εμπειρία με τα προϊόντα Future Farm. Στόχος της δεν είναι να είναι σε «σύγκρουση» με τους παραγωγούς κρέατος, αλλά να προσφέρει μια άλλη εκδοχή του κρέατος καθιστώντας σαφές ότι έχει αλλάξει τον τρόπο παραγωγής και κατανάλωσης ζωικών πρωτεϊνών.

furtur.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ