Drag Queens θα διαβάσουν παραμύθι σε παιδάκια στη Θεσσαλονίκη και κάποιοι διαφωνούν

Το παραμύθι έχει τίτλο «Η Drag Queen που Έσωσε τα Χριστούγεννα» και η εκδήλωση θα απευθύνεται σε παιδάκια 3-12 χρονών.

Article featured image
Article featured image


Το Thessaloniki Pride σε συνεργασία με τον οργανισμό «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» θα πραγματοποιήσουν αύριο μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση σε έναν παιδικό σταθμό στην Καλαμαριά για παιδάκια 3-12 χρονών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει ανάγνωση του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού «Η Drag Queen που Έσωσε τα Χριστούγεννα» από Drag Queens της ομάδας Θεραπαίζειν.



«Οι drag queens θα μάς μιλήσουν μέσα από το παραμύθι, με αφορμή την εορταστική περίοδο που διανύουμε, για τα έμφυλα στερεότυπα και για το πώς τα χρώματα και τα παιχνίδια, δεν έχουν φύλο. Για το ότι κάθε παιδί, μπορεί να παίζει με όποιο παιχνίδι αυτό επιθυμεί, χωρίς διακρίσεις», αναφέρουν οι διοργανωτές του event.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη δράση είχε γίνει και κατά την διάρκεια του Thessaloniki Pride τον περασμένο Ιούνιο και είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία.



Σε αυτήν την πολύχρωμη δράση όμως, εναντιώνεται (για άλλη μια φορά) η αντιπρόεδρος, πλέον, του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ», Αφροδίτη Λατινοπούλου και οι ακόλουθοί της, αφού κάτω από μια ανάρτηση που έκανε στο Instagram σχετικά με το διάβασμα του βιβλίου από Drag Queens επικράτησε πληθώρα απόψεων που συμφωνούσαν με όσα είπε.



«Είναι αδιανόητο drag queens να διαβάζουν παραμύθια σε μωρά και παιδιά 3 έως 12 ετών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, οργισμένη η Λατινοπούλου. «Δεν είναι ειδικοί, δεν είναι πρότυπα, δεν μπορούν να απευθύνονται σε μωρά παιδιά. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει και οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε», προσθέτει και τονίζει: «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ