Φόβο και αδρεναλίνη ένιωσαν οι πρώτοι επισκέπτες της «Sky Bridge 721»

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από REUTERS/David W Cerny

Φόβος και αδρεναλίνη στο «κόκκινο» ήταν τα συναισθήματα που ένιωσαν, μεταξύ άλλων, οι πρώτοι τουρίστες που επισκέφθηκαν τη μεγαλύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο, στην Τσεχία.

Η «Sky Bridge 721» άνοιξε την Παρασκευή για το κοινό. «Ήρθαμε επειδή λατρεύουμε την αδρεναλίνη», δήλωσε η Μικαέλα Κλεστίλοβα στο Reuters, πλησιάζοντας τη γέφυρα μήκους 721 μέτρων, που κρέμεται 95 μέτρα πάνω από το έδαφος στο ψηλότερο σημείο της.

fovos-kai-adrenalini-megaliteri-kremmasti-gefira-reuters_city.jpg
Φωτογραφία: REUTERS/David W Cerny



«Ήρθαμε περπατώντας εδώ και τώρα ανυπομονούμε για την ανταμοιβή μας», πρόσθεσε.

Η κατασκευή της γέφυρας κράτησε δύο χρόνια και κόστισε 8,4 εκατομμύρια δολάρια. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων από τη θάλασσα και συνδέει δύο βουνοπλαγιές στη βορειοανατολική Τσεχία, σε απόσταση 200 χλμ. από την Πράγα και κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

megaliteri-gefira-ston-kosmo_city.png
Φωτογραφία: REUTERS/David W Cerny



Πλέον, η Sky Bridge κατέχει τον τίτλο της μεγαλύτερης κρεμαστής πεζογέφυρας στον κόσμο. «Τίτλο» που έως τώρα είχε η γέφυρα Arouca, στην Πορτογαλία, το μήκος της οποίας φτάνει τα 516 μέτρα.

megaliteri-gefira-ap_city.jpeg
Φωτογραφία: AP Photo/Petr David Josek



Οι Aρχές ελπίζουν ότι η γέφυρα θα δώσει νέα ώθηση στον τουρισμό της περιοχής, όμως υπήρξαν και αντιδράσεις. Ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας περιβάλλοντος, Μίκαλ Σέρβους, τόνισε πως η κατασκευή της γέφυρας άλλαξε τον χαρακτήρα της περιοχής και προκάλεσε προβλήματα σε ό,τι αφορά στην προστασία της.

megaliteri-gefira-ap-2_city.jpeg
Φωτογραφία: AP Photo/Petr David Josek



kremasti-pezogefyra-tsexia_city.jpg
Φωτογραφία: EPA



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ