Τι συμβαίνει με τις επίμονες αλλά ήπιες σεισμικές δονήσεις στη Λεμεσό;

Η ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης για τη σεισμική ακολουθία που βρίσκεται σε εξέλιξη από το περασμένο Σάββατο.

Article featured image
Article featured image


Σε εξέλιξη βρίσκεται από το Σάββατο 25 Ιουνίου μέχρι σήμερα μια επίμονη αλλά ήπια σεισμική ακολουθία στον θαλάσσιο και χερσαίο χώρο της Λεμεσού, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως πρόκειται για μια σεισμική ακολουθία με δεκάδες μικρού μεγέθους σεισμούς, με μέγιστο μέγεθος Μ=2.9 στην Κλίμακα Ρίχτερ, η οποία εξελίσσεται σε μια περιοχή που εκτείνεται από τον θαλάσσιο χώρο, μερικά χιλιόμετρα νότια της Γερμασόγειας, μέχρι τον χερσαίο χώρο, μερικά χιλιόμετρα βόρεια της περιοχής Αγίου Αθανασίου. Από το πλήθος των σεισμών, οι επτά έγιναν ελαφρά αισθητοί από τους κατοίκους της Λεμεσού.

O σεισμός είναι φυσικό φαινόμενο που δεν προβλέπεται και η έκβαση της τρέχουσας σεισμικής ακολουθίας είναι αδύνατο να προβλεφθεί, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται πως το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης παρακολουθεί την εξέλιξη της ακολουθίας, αξιολογεί τα σεισμολογικά δεδομένα και ενημερώνει την ιστοσελίδα και λογαριασμό Twitter του Σεισμολογικού Κέντρου (www.gsd-seismology.org.cy, @CY_earthquakes).

Λόγω του μεγάλου όγκου σεισμολογικών δεδομένων προς επεξεργασία, η ενημέρωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα γίνεται μέσω γραπτών ανακοινώσεων του Τμήματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Αν το φτιάξιμο της βαλίτσας των διακοπών σε δυσκολεύει, αυτό το άρθρο ίσως σε βοηθήσει

Article featured image

Αναγνώστες κλήθηκαν να διαβάσουν κείμενα γραμμένα από ανθρώπους και το ChatGPT και μαντέψτε ποια προτίμησαν

Article featured image

Νέες εντυπωσιακές εικόνες αποκαλύπτουν τον Ήλιο όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί