Δεν χρειάζεται να τρέχεις στο Μεξικό για μια αυθεντική Paloma

To αναγεννημένο - λόγω της Three Cents Pink Grapefruit Soda- κλασικό cocktail είναι το απόλυτο δροσιστικό ποτό του καλοκαιριού!

Article featured image
Article featured image


Όταν ακούς το όνομα Paloma το μυαλό σου πάει πιθανότατα στην Παλόμα Πικάσο, τη γνωστή ζωγράφο και σχεδιάστρια, κόρη του αθάνατου Πάμπλο. Παλόμα σημαίνει «περιστέρι», όμως για τους μύστες, η πρώτη Paloma που έρχεται στο μυαλό είναι το κλασικό μεξικάνικο cocktail με το έντονο ροζ χρώμα και την ιδιαίτερη, ξεχωριστή γεύση αποτέλεσμα του θεϊκού συνδυασμού τεκίλας και Pink Grapefruit Soda.

Και τέτοιες ζεστές μέρες που διανύουμε πιστέψτε μας, το cocktail είναι η μοναδική Paloma που σκεφτόμαστε!

Weekend_Paloma_FB.jpg



Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς πώς προέκυψε ο δροσιστικός αυτός πειρασμός. Το όνομα πάντως προέρχεται από ένα λαϊκό μεξικάνικο τραγούδι του 1860, για κάποια Μεξικανή καλλονή ονόματι Περιστέρα. Το cocktail είναι φυσικά μεταγενέστερο με μια εκδοχή να το θέλει να δημιουργήθηκε από τον Don Javier Delgado Corona, ιδιοκτήτη και bartender του ιστορικού La Capilla της πόλης Tequila (ναι, της ιδιαίτερης πατρίδας του εθνικού ποτού του Μεξικού) επίσης γνωστός για τη δημιουργία του θρυλικού Batanga (Tequila, Lime, Cola & αλάτι στο χείλος). Η Paloma απογειώθηκε όταν συνδυάστηκε με μια σπουδαία αμερικανική εφεύρεση της δεκαετίας του ‘30: την Pink Grapefruit Soda που υπολογίζεται ότι έφτασε στο Μεξικό το 1955, αναμείχθηκε με την τεκίλα και έτσι έχουμε την Palomaόπως την ξέρουμε σήμερα.

Μια άλλη εκδοχή μιλάει για το εστιατόριο Tlaquepaque της μικρής πόλης Placentia στην Orange County της Καλιφόρνιας που συμπεριέλαβε το cocktail με tequila, lime, Pink Grapefruit Soda και αλάτι στο μενού ως Paloma το 1999. Το Tlaquepaque είναι προάστιο της Guadalajara με κύρια τουριστική ατραξιόν μια γραφική παλιά πλατεία με ένα συντριβάνι στη μέση όπου γύρω του μαζεύονται μπάντες mariachi και τραγουδούν πίνοντας Paloma. Αν και η ονομασία Paloma είναι προγενέστερη του 1999, η εκδοχή ότι το cocktail γεννήθηκε στο Tlaquepaque είναι και η επικρατέστερη καθώς θεωρείται πλέον το «επίσημο ποτό της Guadalajara».

Όπως όλα τα ποτά και cocktails, η Paloma γνώρισε δόξες αλλά και πτώση, όμως στην πάροδο των χρόνων εξελίχθηκε σε classic, που σημαίνει ότι αποτελεί μια διαχρονική επιλογή όπως η Margarita ή το Mojito, κάτι που το στόμα σου θα παραγγείλει πριν το μυαλό σου αποφασίσει τι θέλεις να πιείς - ειδικά αν είσαι σε μεξικάνικο εστιατόριο!

pink_grapefruit_soda_paloma.jpg



Όμως η Paloma είναι πολλά περισσότερα από ένα συνοδευτικό tacos και fajitas. Στην Ελλάδα την αυθεντική, άκρως δροσιστική εκδοχή της Paloma διέδωσε το Dos Agaves, μάλιστα εκεί γεννήθηκε η ιδέα για την Pink Grapefruit Soda από τα Three Cents και τον Γιώργο Μπάγκο με αποτέλεσμα οι bartenders να έχουν στα χέρια τους ένα εργαλείο για να φτιάξουν μία υπέροχη, original Paloma. Σήμερα στην Αθήνα έχουμε και την πρώτη Paloma Embassy by Three Cents στο Barro Negro όπου μπορείς να πιείς αυθεντική και γευστικότατη Paloma σαν να βρίσκεσαι σ’ εκείνη τη γραφική πλατεία του Tlaquepaque.


Φτιάξε την στο σπίτι!


Επίσης, εκτός από απολαυστική είναι και πολύ εύκολη στην παρασκευή. Μπορείς να την φτιάξεις σπίτι σου, χρειάζεσαι μόνο λευκή tequila, lime, Three Cents Pink Grapefruit Soda και αλάτι. Φώναξε και παρέα, χρειάζονται άλλωστε περισσότεροι από δύο για ένα γνήσιο mexican standoff, και βάλτε να δείτε την τριλογία El Mariachi του Robert Rodriguez για μια αυθεντική Viva la Mexico βραδιά!

Life_with_TC_FB.jpg



Την αποκλειστική πώληση και διανομή των προϊόντων
Three Cents στην Κύπρο έχει η TempoBeverages Cyprus Ltd.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ