«Είναι σαν να ήταν η κορδέλα που κρατούσε τη γέφυρα ενωμένη»

Στο Κονγκό εγκαινίασαν γέφυρα και μόλις έκοψαν την κορδέλα αυτή κατέρρευσε.

Article featured image
Article featured image


Μια γέφυρα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ) κατέρρευσε, καθώς αξιωματούχοι συγκεντρώθηκαν για να την εγκαινιάσουν, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Khaama Press.

Βίντεο από το ατύχημα κυκλοφορούν στα social media όπου ο κόσμος χλευάζει την ποιότητα κατασκευής. Η μικρή γέφυρα χτίστηκε για να βοηθήσει τους ντόπιους να διασχίσουν ένα ποτάμι κατά την περίοδο των βροχών.

Η προσωρινή κατασκευή που ήταν τοποθετημένη εκεί πριν από τη γέφυρα συνήθιζε να σπάει συχνά, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.



Ένα από τα βίντεο δείχνει αξιωματούχους να στέκονται στη γέφυρα για να την εγκαινιάσουν επίσημα κατά τη διάρκεια μιας επίσημης εκδήλωσης. Τα εγκαίνια θα ολοκληρώνονταν με την κοπή μιας κόκκινης κορδέλας που ήταν δεμένη στις δύο πλευρές της μιας άκρης της γέφυρας.

Μόλις όμως η γυναίκα που κρατά το ψαλίδι κόβει την κορδέλα, η γέφυρα... υπέκυψε.

Το βίντεο δείχνει ότι η γυναίκα αξιωματούχος ζητά βοήθεια και είναι έτοιμη να πηδήξει, ενώ στο σημείο σπεύδουν άμεσα μέλη της ασφάλειας και ανασύρουν τη γυναίκα από τη γέφυρα που πέφτει.

Τα υπόλοιπα μέλη έμειναν κρεμασμένα αλλά ευτυχώς δεν έπεσαν στο έδαφος.



Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το iHarare. Η γέφυρα κατέρρευσε και έσπασε στα δύο.

«Μην εκπλαγείτε αν το κόστος αυτής της γέφυρας είναι πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια από χρήματα των φορολογουμένων», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

«Είναι σαν να ήταν η κορδέλα που κρατούσε τη γέφυρα ενωμένη», είπε ένας άλλος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ