Γιατί γέμισε η Λήδρας με «νεκρά» ζώα;

Σάββατο απόγευμα, με ψιλόβροχο να πέφτει και την θερμοκρασία να έχει παγώσει τα πάντα.

 


Article featured image
Article featured image

Στον πεζόδρομο της Λήδρας αρκετός κόσμος παρά τις συνθήκες κυκλοφορούσε απτόητος, μέχρι την ώρα που μια ομάδα ανθρώπων που φορούσαν ματωμένες ποδιές και ήταν καλυμμένοι με κεφάλια ζώων, άρχισαν να στήνουν στη μέση του πεζόδρομου πανό και τραπεζάκια με κούτες.

Στην αρχή λίγοι έδωσαν σημασία, τους προσπερνούσαν αδιάφορα έστω κι αν το θέαμα ήταν περίεργο και ασυνήθιστο. Κάποιοι μάλιστα θεώρησαν πώς ήταν θέατρο δρόμου.


Η αλεπού με έναν κυνηγό πίσω της, ένα γουρούνι με τον σφαγέα και ένας σκύλος με τον μπόγια, όλα λίγα λεπτά πριν τον θάνατο.


Το πανό έγραφε «Animal Liberation STOP Killing Animals». Λίγο παραδίπλα τρεις άνθρωποι με άσπρες νάιλον στολές και κεφάλια ζώων κάθονται στα γόνατα με αλυσίδες περασμένες στο λαιμό, την ώρα που τρεις άντρες με κουκούλες στο κεφάλι και κρατούν σφικτά τα δεσμά.

 

Η ακτιβιστική ομάδα «269 life Cyprus» που στην ουσία αποτελείται από τους vegan της Κύπρου, οργάνωσαν στην καρδιά της Λευκωσίας μια εκδήλωση για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό απέναντι στη θανάτωση ζώων είτε για βρώση είτε για ευχαρίστηση.

Με βασικό της σύνθημα το σλόγκαν «Ελευθέρωσε με» η ομάδα ενημέρωνε τους περαστικούς για το πρόβλημα που δημιουργεί στην ομαλή λειτουργία του πλανήτη η αλόγιστη θανάτωση ζώων κάθε χρόνο (150 δισεκατομμύρια), τα οποία βασανίζονται και δολοφονούνται βάναυσα για να γίνουν τροφή, ένδυση και «διασκέδαση» για τον άνθρωπο.

 



Οι ίδιοι ζητούσαν δικαιοσύνη και ελευθερία για όλα τα πλάσματα του πλανήτη, και τέλος στον άνισο πόλεμο μεταξύ ανθρώπων και ζώων.

Η κυπριακή ακτιβιστική ομάδα των Vegan έπειτα από την γνωστοποίηση των θέσεων της, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δοκιμάσουν σνακ φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από vegan προϊόντα, τα οποία έφτιαξαν οι ίδιοι. Παράλληλα μοίραζαν ενημερωτικά flyers. 

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ