Αργεντινός ζωγραφίζει πάνω στα χαρτονομίσματα της χώρας του και αποκτούν περισσότερη αξία

Το πέσο έχει χάσει τόση αξία τα τελευταία χρόνια λόγω του πληθυσμού που ο Σέρχιο δεν διστάζει να ζωγραφίζει πάνω τους.

Article featured image
Article featured image


Τα χαρτονομίσματα της Αργεντινής έχουν χάσει τόση αξία τα τελευταία χρόνια λόγω του πληθωρισμού που ο τοπικός καλλιτέχνης, Σέρχιο Γκιγιέρμο Ντίας δεν διστάζει να ζωγραφίζει πάνω τους!

LPEQWNRZSBNLJAPPVVYA6AS7CQ.jpg
Φωτογραφία: Reuters



Με τον ετήσιο πληθωρισμό που πιθανότατα να άγγιξε το 100% πέρυσι, το μεγαλύτερο σε αξία χαρτονόμισμα της Αργεντινής, των 1.000 πέσος, αξίζει περίπου 5,20 ευρώ επίσημα ή μόλις 2,80 ευρώ σε παράλληλες αγορές που χρησιμοποιούνται συνήθως για να παρακάμψουν τους ελέγχους κεφαλαίων (capital controls).

CZVMXXHGCJOKTFZV7MUHEKU4I4.jpg
Φωτογραφία: Reuters



«Στις μέρες μας είναι λογικό για μένα να ζωγραφίζω στο μεγαλύτερο χαρτονόμισμα εδώ στην Αργεντινή. Μόλις ζωγραφίσω πάνω του, μπορώ να το πουλήσω πολύ περισσότερο από ό,τι αξίζει», είπε ο Ντίας στο Reuters.

5J6ZY3WBF5MPPJZPFDP6XKP7PY.jpg
Φωτογραφία: Reuters



Λέει ότι ενσωματώνει τα θέματα του πληθωρισμού και της υποτίμησης του πέσο στα έργα του, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης το χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου των ΗΠΑ.

5E2LSFICV5MN5H6UCNF2J6D5DQ.jpg
Φωτογραφία: Reuters



Στα χαρτονομίσματα έχει ζωγραφίσει από εικόνες από τον αστέρα του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι να σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο, μέχρι σατιρικές εικόνες για την απότομη υποτίμηση του πέσο τα τελευταία χρόνια - ένα φαινόμενο που οδήγησε το 40% του πληθυσμού της χώρας στη φτώχεια.



Ο Ντίας είπε ότι το έργο του «αντανακλά πώς ζούμε τον πληθωρισμό, πώς αυξάνεται, και τελικά επηρεάζει πλήρως τις ζωές όλων μας και την αγοραστική μας δύναμη, σ′ αυτή την κρίση».



Με πληροφορίες από reuters, huffingtonpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ