Ο Michael Bay κατηγορείται για τη δολοφονία ενός… περιστεριού

Ο σκηνοθέτης, γνωστός για την αγάπη του και τον ακτιβισμό του για τα ζώα, αρνείται τις κατηγορίες.

Article featured image
Article featured image


Ο Μάικλ Μπέι (Armageddon, Τransformers, Bad Boys 2) φέρεται να αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι ένα περιστέρι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας «6 Underground» του Netflix, πριν από πέντε χρόνια στην Ιταλία, αλλά αρνείται τους ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Wrap», οι ιταλικές αρχές κατηγορούν τον γνωστό σκηνοθέτη ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του φιλμ το 2018, σκοτώθηκε ένα περιστέρι. Τόσο στην Ιταλία, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα περιστέρια είναι προστατευόμενο είδος και είναι παράνομο να τα φυλακίσεις, να τα τραυματίσεις ή να τα σκοτώσεις. Η αστυνομία μάλιστα έχει στην κατοχή της ως αποδεικτικό στοιχείο, μια φωτογραφία που τράβηξε ένας περαστικός.


Το τρέιλερ της ταινίας στην οποία φέρεται να σκοτώθηκε το περιστέρι:



Ο Μπέι αρνείται κάθε κατηγορία και υποστηρίζει πως ποτέ στη ζωή του, δεν έβλαψε κάποιο ζώο. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Είναι γνωστό ότι αγαπώ τα ζώα και είμαι μεγάλος ακτιβιστής των ζώων. Κανένα ζώο που ενεπλάκη στην παραγωγή δεν τραυματίστηκε. Ούτε σε κάποια άλλη παραγωγή πάνω στην οποία έχω δουλέψει τα τελευταία 30 χρόνια. Έχουμε καθαρό στοιχείο από βίντεο, πολλαπλούς μάρτυρες και υπευθύνους ασφαλείας που μας απαλλάσσουν από τις κατηγορίες. Και διαψεύδουν τη φωτογραφία του παπαράτσι - που δίνει λανθασμένη ιστορία. Υπάρχει μια δίκη σε εξέλιξη, οπότε δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα επικρατήσουμε όταν έρθει η μέρα μου στο δικαστήριο. Μου πρότειναν οι ιταλικές αρχές μια ευκαιρία να διευθετηθεί το θέμα πληρώνοντας ένα μικρό ποσό, αλλά αρνήθηκα να το κάνω, γιατί δεν θα δηλώσω ένοχος για τον τραυματισμό ενός ζώου».

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας λέει τα εξής: «Ποιο είναι το καλύτερο τού να είσαι νεκρός; Όχι ότι ξεμπερδεύεις απ' το αφεντικό, τους πρώην ή ακόμα κι απ' το εγκληματικό παρελθόν σου. Το καλύτερο του να είσαι νεκρός είναι... η ελευθερία. Η ελευθερία τού να μπορείς να πολεμάς την αδικία και το κακό που κρύβονται στον κόσμο μας, χωρίς να σε καθυστερεί ή εμποδίζει κανείς και τίποτα. Το «6 Underground» παρουσιάζει ένα νέο είδος ήρωα δράσης. Έξι άνθρωποι από όλο τον κόσμο, ο καθένας κορυφαίος στο είδος του, επελέγησαν όχι μόνο για τις ικανότητές τους αλλά και για τη μοναδική επιθυμία τους να διαγράφουν το παρελθόν τους ώστε να αλλάξουν το μέλλον. Υπεύθυνος για την ένωση της ομάδας είναι ένας αινιγματικός ηγέτης (Ράιαν Ρέινολντς), του οποίου η μοναδική αποστολή στη ζωή είναι να εξασφαλίσει ότι κανείς δεν θα θυμάται ποτέ τον ίδιο και τους συνεργάτες του, παρά μόνο τις πράξεις τους.


Με πληροφορίες από protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ