Ποια ήταν η πιο «πράσινη πόλη της Κύπρου» για το 2022;

Συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία της Επιστημονικής Επιτροπής Αξιολόγησης για δύο της έργα.

Article featured image
Article featured image


Τον τίτλο της «Πράσινης Πόλης της Κύπρου» εξασφάλισε και για το 2022 ο Δήμος Λεμεσού στα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων Κύπρου, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία της Επιστημονικής Επιτροπής Αξιολόγησης για δύο του έργα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, η βράβευσή του αφορά στα έργα «Δωρεάν Park and Ride» στην κατηγορία «Αειφόρος Διακίνηση και Μεταφορές» και «Ανάπλαση τεσσάρων Πλατειών στην Λεμεσό» στην κατηγορία «Αειφόρο Δομημένο Περιβάλλον», αντίστοιχα.

Υπενθυμίζει ότι το «Park and Ride» είναι μια υπηρεσία που δίδει τη δυνατότητα στους δημότες της Λεμεσού, να σταθμεύουν δωρεάν το αυτοκίνητο τους στο χώρο στάθμευσης στην οδό Επαμεινώνδα και στη συνέχεια, να εξυπηρετούνται με μικρά, άνετα λεωφορεία και να μετακινούνται μέσα στο κέντρο πόλης κάθε 15-20 λεπτά.

Η εφαρμογή και λειτουργία της υπηρεσίας «Park and Ride», προστίθεται, επικεντρώνεται στα οφέλη προς το κοινωνικό σύνολο και την ανακούφιση της πόλης από την συγκοινωνιακή επιβάρυνση.

Σε σχέση με την ανάπλαση τεσσάρων πλατειών (Αναγέννησης, Τίτη Κουδουνάρη, Φιλελλήνων, Μιχάλη Κακογιάννη) σε συνοικίες της Λεμεσού, ο Δήμος αναφέρει ότι αυτή συνέδραμε στη βελτίωση της εικόνας, την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και κατά συνέπεια της βελτίωσης της ποιότητα ζωής των κατοίκων.



Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ