Καφές… μια θεσπέσια εμπειρία ζωής

Τρεις χώροι στην Κύπρο που προσφέρουν υπέροχους καφέδες μαζί με «ανταμοιβή».

Article featured image
Article featured image

Ο καφές είναι το δημοφιλέστερο ρόφημα στον κόσμο, κάτι περισσότερο από εμπειρία. Η εξάπλωσή του σε όλον τον κόσμο οδήγησε τον Διεθνή Οργανισμό Καφέ, που συσπειρώνει τις παραγωγούς και καταναλώτριες χώρες, να καθιερώσει την 1η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Καφέ.

Ο καφές μας ξυπνά, μας συναρπάζει, παίζει με τις αισθήσεις μας, μας προσφέρει μια εμπειρία ζωής, μας χαλαρώνει με τη μυρωδιά του και τη γεύση του. Άλλοτε είναι καπουτσίνο, καφές φίλτρου ή καφές latte, άλλες φορές espresso.

Το fan club του αυξάνεται και πληθαίνει και μαζί με αυτό, τα καφέ και οι αλυσίδες του, που έχουν εισχωρήσει επιτυχώς και στην κυπριακή αγορά. Το «πάμε για καφέ» είναι τρόπος ζωής, ευκαιρία για συνάντηση με φίλους, χώρος για δουλειά ή ακόμη και ξεκούραση.

Εμπλουτίστε τις γνώσεις σας:

- Κάθε μέρα καταναλώνονται 500+ εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ.

- Το καφεόδεντρο ανακαλύφθηκε γύρω στα 600 μ.Χ. από έναν βοσκό στην Αιθιοπία που παρατηρεί τα πρόβατά του να απολαμβάνουν τους καρπούς ενός φυτού.

- Ο βοσκός γεύεται τον καρπό του καφεόδεντρου, διαπιστώνει τις ευεργετικές του ιδιότητες και το μοιράζεται με μοναχούς στο γειτονικό μοναστήρι.

- Εκείνοι το κάνουν αφέψημα και το πίνουν στις νυκτερινές τους προσευχές.

- Ο πρώτος καφές στην Ευρώπη πωλείται σε φαρμακεία το 1615 ως φάρμακο, και σαράντα περίπου χρόνια μετά, το 1652, ανοίγει το πρώτο καφενείο στο Λονδίνο από τον Έλληνα Πασκουά Ροζέ.


Πάμε για καφέ!


Στην Κύπρο οι χώροι που διαθέτουν καλής ποιότητας καφέ είναι πολλοί. Καφετέριες, εστιατόρια, φούρνοι. Επιλέγουμε για σας 3 χώρους που ξεχωρίζουν:


Coffee Berry


Τα Coffee Berry προσφέρουν στο κυπριακό κοινό, την «καλύτερη στιγμή» της ημέρας τους από το 2016. Η γκάμα τους αποτελείται από πραγματικά καλά προϊόντα, που προσφέρουν την απόλαυση του ευ ζην σε κάθε μοναδική στιγμή. Υπάρχουν διαθέσιμα ροφήματα αλλά και συσκευασμένα προϊόντα, με κύρια διαφοροποίηση την προσφορά καφέ από 8 μονοποικιλιακές προελεύσεις, επιλογές ιδιαίτερων blends, καθώς επίσης και διαφορετικές μέθοδοι εκχύλισης. Από τις 15 Σεπτεμβρίου μάλιστα, στην γκάμα προστέθηκε ένα νέο blend από 100% κόκκους Arabica, το Elegant, που αποτελεί την τέταρτη γευστική πρόταση για τους καταναλωτές σε χαρμάνια, με έντονα μοναδικά χαρακτηριστικά, που διαρκεί όλη μέρα.

Για τα Coffee Berry, η Παγκόσμια Μέρα Καφέ είναι παραδοσιακά συνδεδεμένη με κοινωφελείς σκοπούς. Κάθε χρόνο γιορτάζουν τη μέρα με ιδιαίτερες δράσεις που στηρίζουν διάφορους κοινωνικούς σκοπούς. Φέτος, για έκτη χρονιά, τα Coffee Berry γιορτάζουν προσφέροντας. Μάθετε και εσείς περισσότερα, καθώς και πώς μπορείτε να συνεισφέρετε μέσα από τα social media @CoffeBerrCy ή ένα κατάστημα Coffee Berry.

Coffee Berry.jpg


Caffè Nero


Η ποιότητα στον καφέ ακούει στο όνομα Caffè Nero, το οποίο ξεχωρίζει για το μοναδικό του χαρμάνι. Η αλυσίδα διαθέτει τη δική της εγκατάσταση Coffee Roastery, εκεί όπου δημιουργείται το πολυβραβευμένο Classico Original Blend. Οι κόκκοι επιλέγονται με προσοχή, ώστε να είναι στο ίδιο μέγεθος και πυκνότητα και ψήνονται με παραδοσιακό ιταλικό τρόπο δημιουργώντας τον τέλειο εσπρέσο. Ο εσπρέσο είναι και η βάση για τους Caffè Nero classic και signature καφέδες, όπως το βελούδινο Cappuccino, τα Latte, Cortado, Flat White, Ristretto, Macchiato και Mocha.

Παράλληλα με το Classico Blend, οι πελάτες των Caffè Nero μπορούν να απολαύσουν Single Origin καφέ, από εκλεκτές περιοχές, όπως Γουατεμάλα, Περού κ.ά. Ο κάθε Single Origin καφές που φέρνουν οι coffee experts των Caffè Nero, είναι περιορισμένης διάρκειας και μόλις τελειώσει αντικαθίσταται με την επόμενη ποικιλία Single Origin.

Αυτήν την περίοδο στα Caffè Nero είναι διαθέσιμος ο Single Origin Brazil, ένας καφές 100% arabica που προέρχεται από την καρδιά του Minas Gerais στο Carmo de Paranaiba, μια από τις πιο γνωστές περιοχές παραγωγής καφέ στη Βραζιλία. Πρόκειται για χαρμάνι με πλούσιο σώμα, που βγάζει υπέροχα αρώματα, ενώ παράλληλα διατηρεί μια απαλή και ισορροπημένη γεύση.

Cappuccino (1).JPG



Gloria
Jean’s


Το brand ξεχωρίζει για τον καφέ espresso 100% Arabica, που είναι η βάση των ροφημάτων του και από τις καλύτερες παραγωγές διεθνώς. Η ποιότητα διασφαλίζεται από το καβούρδισμα των κόκκων μέχρι και το φλιτζάνι του καφέ. Μερικά από τα δημοφιλέστερα ροφήματα είναι το κλασικό Café Latte, ο πλούσιος σε γεύση καραμέλας Caramelatte, τα κρύα Crème Brulee και Very Vanilla Chiller. Προσφέρεται επίσης, μια γκάμα από χαρμάνια φρέσκου αλεσμένου καφέ για το σπίτι ή το γραφείο.

Gloria_Horchata Over Ice - 8.jpg



Σε όλα τα καφέ είναι ενεργό το σχέδιο ανταμοιβή της Τράπεζας Κύπρου που σας δίνει την ευκαιρία να συγκεντρώνετε αυτόματα βαθμούς, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την κάρτα και όχι μόνο. Μπορείτε επίσης να εξαργυρώνετε τους βαθμούς σας όποτε το επιθυμείτε.

Πληροφορίες στο www.antamivi.com.cy ή στο 800 00 80.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ