Ο γηραιότερος σκαντζόχοιρος στον κόσμο, πέθανε

Ο συγκεκριμένος σκαντζόχοιρος έσπασε κατά 7 έτη το προηγούμενο ρεκόρ.

Article featured image
Article featured image

Στη Δανία ο γηραιότερος σκαντζόχοιρος στον κόσμο - Πέθανε 16 χρονών.

Στην Ευρώπη έζησε ο γηραιότερος σκαντζόχοιρος στον κόσμο. Το όνομά του ήταν Thorvald, αναφέρει το δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους που τον εξέτασαν, έφθασε στην ηλικία των 16 χρονών. Ο συγκεκριμένος σκαντζόχοιρος έσπασε κατά 7 έτη το προηγούμενο ρεκόρ. Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν ένας σκαντζόχοιρος στην Ιρλανδία. Όταν τον εντόπισαν οι ερευνητές, ήταν 14 ετών.

Ο Thorvald ζούσε σε δάσος κοντά στην πόλη Silkeborg στο κέντρο της Δανίας, όπως γνωστοποίησε η Dr Sophie Lund Rasmussen από το «Wildlife Conservation Research Unit» (WildCRU)  του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Πέθανε το 2016 μετά από επίθεση που δέχτηκε από σκύλο.

Στην ερώτηση πώς υπολόγισαν την ηλικία του, η απάντηση συνδέεται με μετρήσεις που έγιναν στις οδοντοστοιχίες. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Animals» και περιέχει στοιχεία από αναλύσεις σε 700 νεκρούς σκαντζόχοιρους στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος «Danish Hedgehog Project»

Ο αριθμός των σκαντζόχοιρων μειώνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες κυρίως λόγω της ανθρώπινης παρέμβασης. Ο κατακερματισμός των βιοτόπων, η εντατικοποίηση της γεωργίας και τα αυτοκίνητα είναι οι βασικές αιτίες που μειώνονται οι πληθυσμοί. Μόνο στη Βρετανία ο γενικός πληθυσμός έχει μειωθεί κατά 75% τα τελευταία 20 χρόνια.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ