Τα αισθησιακά πορτραίτα του Lin Zhipeng

Εικόνες που ερεθίζουν και ειρωνεύονται ταυτόχρονα

Τα αισθησιακά πορτραίτα του Lin Zhipeng

Εικόνες που ερεθίζουν και ειρωνεύονται ταυτόχρονα

Article featured image
Article featured image

Γνωστός και με το ψευδώνυμο No.223, που αναφέρεται στον ερωτευμένο αστυνομικό της ταινίας Chungking Express του Wong Kar-wai, ο φωτογράφος Lin Zhipeng καταγράφει εδώ και χρόνια την αντικουλτούρα της Κίνας.

Μέσα από αισθησιακά πορτρέτα και υποβλητικές νεκρές φύσεις, ο φωτογράφος με έδρα το Πεκίνο παρουσιάζει μια τρυφερή εικόνα των νέων ανθρώπων που παρατηρεί, καθώς οι ζωές τους μοιάζουν να ξετυλίγονται μπροστά στον φακό του: στιγμές μελαγχολίας δίνουν τη θέση τους σε έντονη χαρά, η παιχνιδιάρικη σεξουαλικότητα αντιπαραβάλλεται με το συντηρητικό πολιτικό σκηνικό, σχέσεις δημιουργούνται και διαλύονται.


30_1.jpg


Σύμφωνα με τον Zhipeng ο χρόνος μπορεί να μας μεταμορφώσει τόσο γρήγορα όσο μπορεί να ενισχύσει ή να αμαυρώσει τις κοινωνικές μας σχέσεις. Για τον λόγο αυτό φωτογραφίζει τους καλύτερους φίλους του εδώ και χρόνια, εκφράζοντας το πέρασμα του χρόνου μέσα από αυτή την παρατήρηση.

Αυτή η κοινότητα φίλων και εραστών βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας έκθεσης του No.223, που επιμελήθηκε ο Anthony Vaccarello για τα καταστήματα Rive Droite του Saint Laurent στο Παρίσι και το Λος Άντζελες.

29.jpg

Μεταξύ των εικόνων που προκύπτουν, οι οποίες παρουσιάζονται επίσης σε ένα συνοδευτικό φανζίν, υπάρχουν χιουμοριστικά γυμνά με περιστέρια και ανανάδες –ένα μόνο παράδειγμα της πλούσιας χλωρίδας που συναντάμε σε όλο το έργο του No.223–, στιγμιότυπα από ξέφρενες νύχτες σε κλαμπ και απεικονίσεις του σώματος που μετατρέπουν το δέρμα των υποκειμένων του σε καμβά για μελάνι και σκιές. Το σεξ προσεγγίζεται από μια πιο λοξή οπτική σε εικόνες από πεταμένα σορτς κολύμβησης και συσκευασίες Durex.

23.jpg

21.jpg

18.jpg

14.jpg

11.jpg

10.jpg

4_0.jpg

1_2.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ