Τι συμβαίνει με την κατάργηση του διαμοιρασμού κωδικών του Netflix;

Μάλλον η νέα γενιά θα χρειαστεί να μάθει τι είναι τα torrents...

Article featured image
Article featured image


Η κοινή χρήση του κωδικού πρόσβασης στο Netflix είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει έντονα την πλατφόρμα. Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Netflix ανακοίνωσε ότι η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης δεν θα είναι πλέον ανεκτή, σημειώνοντας ότι το νέο μέτρο θα εφαρμοσθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2023.

Τώρα, αποκαλύπτει τις πρώτες πληροφορίες. Σύμφωνα με την επικαιροποίηση της ενότητας FAQ στην ιστοσελίδα του Netflix σε τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής (Χιλή, Κόστα Ρίκα, Περού), τα προφίλ θα παραμείνουν κοινόχρηστα αλλά μόνο σε ένα νοικοκυριό.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της πάντως η πλατφόρμα είχε πει πως:«Παρόλο που ήδη οι όροι χρήσης περιορίζουν τη χρήση του Netflix σε ένα νοικοκυριό, αναγνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή για τα μέλη που μοιράζονται το λογαριασμό τους ευρύτερα. Καθώς επεκτείνουμε την κοινή χρήση επί πληρωμή, τα μέλη σε πολλές χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν επιπλέον αν θέλουν να μοιράζονται το Netflix με άτομα με τα οποία δε ζουν μαζί».



Tο Netflix θα απαιτήσει από τους χρήστες να προσδιορίσουν μια «κύρια τοποθεσία» για όλα τα προφίλ/ accounts που ζουν στο ίδιο νοικοκυριό. Για να διασφαλίσουν ότι η συσκευή τους δεν θα αποκλειστεί, οι χρήστες θα πρέπει να συνδέονται στο Wi-Fi της τοποθεσίας που έχει δηλωθεί ως κατοικία τους τουλάχιστον μία φορά κάθε 31 ημέρες.

Παράλληλα, η πλατφόρμα θα χρησιμοποιεί και άλλες πληροφορίες, όπως διευθύνσεις IP, ID συσκευών και δραστηριότητα λογαριασμού προκειμένου να διαπιστώσει εάν μια συσκευή είναι συνδεδεμένη στην «κύρια τοποθεσία».

Εάν κάποιος συνδεθεί από συσκευή που δεν αποτελεί μέρος της κύριας τοποθεσίας ή εάν έχει συνεχώς πρόσβαση από άλλη τοποθεσία, πιθανότατα θα αποκλειστεί. Για να αποφευχθεί αυτό, ο κύριος κάτοχος λογαριασμού θα πρέπει να κάνει επιβεβαίωση της συσκευής μέσω ενός προσωρινού κωδικού. Αφού γίνει η επαλήθευση, το μέλος που ταξιδεύει μπορεί να παρακολουθήσει το Netflix για επτά συνεχόμενες ημέρες. Δεν είναι σαφές εάν είναι δυνατόν να ζητήσει κανείς πολλούς προσωρινούς κωδικούς μετά την περίοδο των επτά ημερών για να γλιτώσει την πληρωμή ενός επιπλέον λογαριασμού.



Με πληροφορίες από huffingtonpost.gr, yahoo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ