Το Sims αποδεικνύει πόσο εύκολη μπορεί να είναι η συμπερίληψη της τρανς κοινόητητας

Μόνο με τη χρήση μερικών pixels.

Article featured image
Article featured image


Το παιχνίδι Sims αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο εύκολη είναι η συμπερίληψη των τρανς ατόμων με τις νέες επιλογές του σχετικά με την εμφάνιση των χαρακτήρων.

Η Developer Electronic Arts (EA) ανακοίνωσε την Τρίτη (31 Ιανουαρίου) ότι στο παιχνίδι θα προστεθούν επιλογές όπως οι ουλές από χειρουργική επέμβαση στήθους, binders στήθους και ανάλογα ρούχα.

Η αναβάθμιση έρχεται ως μέρος μιας ανανέωσης η οποία εφαρμόζει και επιλογές περιεκτικότητας τρανς χαρακτήρων – όπως αντωνυμίες και επιλογές σώματος.

«Έχουμε τόσα πολλά νέα πράγματα με αυτήν την κυκλοφορία και ανυπομονούμε να τα δείτε», έγραψε η EA σε μια δήλωση.

«Ενώ έχουμε προσθέσει μερικά νέα στοιχεία, αυτά είναι καθαρά οπτικά και δεν προσθέτουν νέες λειτουργίες στο παιχνίδι», πρόσθεσε.

Οι νέες επιλογές μπορούν να βρεθούν σε τρεις κατηγορίες: ιατρικά αξεσουάρ, ουλές χειρουργικής επέμβασης στήθους, chest binders και λοιπά ρούχα.



Τα ιατρικά αξεσουάρ περιλαμβάνουν ακουστικά βαρηκοΐας και οθόνες γλυκόζης, ενώ τα binders και τα πρόσθετα ρούχα περιλαμβάνουν νέα εσώρουχα και μπλούζες.

Οι ουλές χειρουργικής επέμβασης στήθους είναι διαθέσιμες για αντρικούς σωματότυπους και παρουσιάζουν τις ουλές που άφησε η διαδικασία, η οποία στοχεύει στην αφαίρεση του ιστού του μαστού για τρανς άνδρες και μη δυαδικά άτομα.

Κάθε ρούχο έρχεται με διάφορες χρωματικές επιλογές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ανδρικούς όσο και σε γυναικείους σωματότυπους.

Οι queer φανς του παιχνιδιού ήταν εμφανέστατα χαρούμενοι με τις νέες επιλογές, επαινώντας την EA για τις προσπάθειές της να εκπροσωπήσει όλους όσους μπορεί.

«Περιμένετε, είναι αυτές ουλές από χειρουργική επέμβαση στήθους;;», ρώτησε ένας χρήστης ενθουσιασμένος, ενώ ένας άλλος έγραψε: «Ευχαριστώ πολύ, αυτό με κάνει τόσο χαρούμεν@!».

Ένας άλλος σχολίασε: «Έριξα κυριολεκτικά τον καφέ μου όταν το είδα αυτό, θα κλάψω».

Οι περισσότεροι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους που επιτέλους μπόρεσαν να «δουν τον εαυτό τους» στο παιχνίδι, ενώ άλλοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις νέες επιλογές, όπως τα διάφορα ιατρικά αξεσουάρ, τα οποία περιλαμβάνουν και βοηθήματα κινητικότητας.



Με πληροφορίες από pinknews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ