Σεισμικές δονήσεις συνεχίζουν να ταρακουνούν την Κύπρο

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για νέο σεισμό πάνω από 7 Ρίχτερ που έπληξε την Τουρκία και έγινε αισθητός και στην Κύπρο.

Article featured image
Article featured image


Αισθητή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Κύπρο λίγα λεπτά πριν από τις 12.30.

Νωρίτερα πριν από περίπου 1 ώρα σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4.6 Ρίχτερ ανοικτά της Αμμοχώστου.



Πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για νέο σεισμό 7.5 Ρίχτερ στην Τουρκία, ο οποίος έγινε αισθητός και στην Κύπρο.



Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε διάφορες περιοχές της Κύπρου με αποτέλεσμα εργαζόμενοι στη Λευκωσία να βγουν στους δρόμους.

sismos.jpg



Η εν λόγω σεισμική δόνηση έρχονται μετά από τον φονικό σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την Τουρκία και τη Συρία και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές καταστροφές, σύμφωνα με τους μέχρι τώρα απολογισμούς, που δεν σταματούν να επιδεινώνονται με μεγάλη ταχύτητα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στην Τουρκία έχει ανέβει σε 912, ενώ ο απολογισμός των τραυματιών ανέρχεται σε 5.383. Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε μάλιστα ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταστροφή στη χώρα από το 1939.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, περισσότεροι από 320 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία, ενώ 1.000 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Οι δυνάμεις του στρατού συνδράμουν τις προσπάθειες διάσωσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ