Σε άλλα νέα, ντελιβεράς μετέφερε μούμια για να τη δείξει σε φίλους του

Πήρε τη Χουανίτα, τη μούμια, με την οποία συγκατοικούσε, για να γνωρίσει τους φίλους του.

Article featured image
Article featured image

Μπροστά σε ένα απρόσμενο θέαμα βρέθηκαν αστυνομικοί στο Περού, όταν αποφάσισαν να κάνουν έρευνα σε ντελιβερά. Μέσα στην τσάντα- ψυγείο που είχε μαζί του, βρέθηκε μια μούμια.

Το περιστατικό συνέβη σε αρχαιολογικό χώρο στο Πούνο, όταν οι αστυνομικοί αποφάσισαν να ελέγξουν τον ντελιβερά επειδή τους φάνηκε μεθυσμένος. Ο άνδρας τούς είπε ότι είχε βάλει τη μούμια στην τσάντα, προκειμένου να τη δείξει σε φίλους του.

moumia-peru-deliveras-2_city.jpg



Ο ντελιβεράς δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ζει μαζί με τη μούμια, την οποία έχει σε ένα κουτί στο δωμάτιό του, δίπλα στην τηλεόραση. Τους είπε πως κατά κάποιο τρόπο τη θεωρεί «πνευματική σύντροφό του» και πως η μούμια ανήκε στον πατέρα του, δίχως να διευκρινίσει πώς περιήλθε στην κατοχή του.

Ο ίδιος είχε ονομάσει «Χουανίτα» τη μούμια, αλλά σύμφωνα με ειδικούς η μούμια δεν είναι γυναίκα, αλλά ανήκει σε ενήλικο άνδρα, που ήταν 45 ετών και είχε ύψος 1,51 μέτρα. Η μούμια είναι ηλικίας από 600 έως 800 ετών, εκτιμούν. Ήταν τυλιγμένη με επιδέσμους και σε εμβρυική στάση, κάτι συνηθισμένο σε πολλές προϊσπανικές ταφές στην περιοχή.

moumia-peru-deliveras-1_city.jpg



Η μουμιοποίηση εφαρμοζόταν από διάφορους πολιτισμούς στο Περού πριν από την άφιξη των Ισπανών κονκισταδόρων. Ορισμένες μούμιες θάβονταν, ενώ άλλες αναδεικνύονταν και επιδεικνύονταν κατά τη διάρκεια σημαντικών εορτασμών.

Αφού κατάσχεσε τη μούμια, η αστυνομία την παρέδωσε στο υπουργείο Πολιτισμού. Ο ντελιβεράς που τη μετέφερε και δύο φίλοι του, όλοι τους από 23 έως 26 ετών, συνελήφθησαν και ανακρίνονται για εγκλήματα σε βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Περού.


Με πληροφορίες από BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ