Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένα ισχυρές καταιγίδες και βροχές βρίσκεται σε ισχύ

Αναλυτικά το δελτίο καιρού για σήμερα.

Article featured image
Article featured image


Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής, εξέδωσε το Kitasweather.

Μεμονωμένες αλλά ισχυρές καταιγίδες πιθανόν να επηρεάσουν το νησί κατά τη διάρκεια της προειδοποίησης. Οι συνθήκες της ατμόσφαιρας κατά τις ώρες που θα επηρεαστούμε από καταιγίδες, θα υποστηρίζουν κυρίως την εκδήλωση υπερκυτταρικών καταιγίδων κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Οι κίνδυνοι που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της προειδοποίησης είναι οι ισχυρές βροχοπτώσεις, πολύ ισχυροί ριπαίοι άνεμοι και χαλάζι με διάμετρο που πιθανόν να φτάνει ή/και να ξεπερνά τα 2-3 εκατοστά με πιθανότητα χαλαζοστρώσεων. Επίσης στο θαλάσσιο χώρο του νησιού οι συνθήκες θα υποστηρίζουν την δημιουργία υδροστρόβιλων. Επίσης, εάν παρατηρηθεί υπερκυτταρική καταιγίδα δεν αποκλείεται να συνοδεύεται από ανεμοστρόβιλο. Μεμονωμένα, λόγω της έντασης των καταιγίδων, οι ποσότητες βροχής πιθανόν να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 45 χιλιοστά σε διάστημα 1 ώρας στα ορεινά/ημιορεινά, ενώ οι ποσότητες βροχής πιθανόν να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 30 χιλιοστά σε διάστημα 1 ώρας στα παράλια και σε πεδινές περιοχές.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πιθανόν να επηρεάσουν μεμονωμένα το νησί, πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγω συσσώρευσης νερού/χαλαζιού στο οδόστρωμα. Επίσης είναι πιθανό να παρατηρηθούν μεμονωμένες πλημμύρες, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Ισχύει από: 05:00 Τ.Ω, 17/03/2023. Μέχρι 12:00 Τ.Ω, 17/03/2023


Δείτε αναλυτικά το δελτίο καιρού για σήμερα

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή μας.

Σήμερα Παρασκευή, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αρχικά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν στο βόρειο 1/3 του νησιού ενώ θα παρατηρούνται αυξημένα διαστήματα ηλιοφάνειας στις υπόλοιπες περιοχές. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να είναι έντονες και να συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 6 μποφόρ ενώ από το απόγευμα θα αρχίσουν να στρέφονται κυρίως σε νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 20 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε
, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Προοδευτικά, οι νεφώσεις θα αρχίσουν να αυξάνονται και από περίπου τα μεσάνυχτα και έπειτα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες θα αρχίσουν να γενικεύονται κατά τις αυγινές ώρες αρχικά από τα δυτικά/νοτιοδυτικά. Τα φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας στην κορυφή του Τροόδους, η χιονόπτωση θα είναι πυκνή και αναμένεται χιονόστρωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα σχηματιστεί ασθενής παγετός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ