Σεξομολογήσεις #609: «Η γυναίκα με το sauce θεωρώ πως εκπέμπει αρνητικότητα και ματαιοδοξία»

Έγγαμος πατέρας με τρία παιδάκια σχολιάζει την τελευταία Σεξομολόγηση της κοπέλας που πήγε να ψωνίσει σε μια υπεραγορά και άκουσε τη συζήτηση δύο άλλων γυναικών στον διάδρομο δίπλα της. Η Τipster, ωστόσο, θεωρεί πως δεν έχει κατανοήσει ούτε στο ελάχιστο το νόημα της εξομολόγησης στην οποία αναφέρεται.

Article featured image
Article featured image

*Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου, αν θέλεις να μοιραστείς μια ιστορία σου με την Tipster, γράψε στο sextalk@city.com.cy


Αγαπητέ Tipster, παρακολουθώ ανελλιπώς τη στήλη Sextalk. Είναι ενδιαφέρουσα και spicy! Συγχαρητήρια. Θα ήθελα να αναφερθώ σε μία πρόσφατη σεξομολόγηση μιας κυρίας, που πήγε να ψωνίσει σε μια υπεραγορά και άκουσε μια συζήτηση δύο άλλων γυναικών στον διάδρομο δίπλα της. Η γυναίκα με το sauce λοιπόν, θεωρώ πως εκπέμπει μια αρνητικότητα, μια ματαιοδοξία, μια μελαγχολία και σίγουρα μια αγ#%^α.


Θα ήθελα να της πως ότι πρέπει να ρίξει λίγο την ένταση των αυτιών της, που τα έκανε καμπανέλες για να ακούσει τις κοπέλες στην υπεραγορά, και αντ’ αυτού να εμπλουτίσει λίγο τη σεξουαλική της ζωή ή τουλάχιστον να δει τα πραγματικά προβλήματα που αφορούν στον εαυτό της. Αυτό θα ήταν πιο χρήσιμο, αντί να τα ρίχνει στην πατριαρχική κοινωνία.


Εγώ είμαι έγγαμος πατέρας, έχω τρία παιδάκια και δόξα τω Θεό και πλένω, και μαγειρεύω και δουλεύω και οδηγώ να τους πάω στα απογευματινά μαθήματα και είμαι cool. Για εμένα η γροθιά στο στομάχι είναι να μεγαλώσω αυτά τα παιδάκια σε μία αλλόκοτη κοινωνία όπου το αφύσικο είναι φυσιολογικό και το παράλογο λογικό.


Ευχαριστώ, καλή συνέχεια!



Αγαπητέ έγγαμε πατέρα, αρχικά σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και που διαβάζεις τη στήλη ανελλιπώς, όπως σημειώνεις. Δεν ξέρω παρόλα αυτά αν έχεις κατανοήσει στο ελάχιστο το νόημα της εξομολόγησης στην οποία αναφέρεσαι και γενικότερα αν βλέπεις τι συμβαίνει γύρω μας σε σχέση με την εικόνα και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Ωστόσο θα πιαστώ από τα δικά σου λόγια, που επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτό που θίγεται και που εσύ μάλλον θεωρείς πρόβλημα ανύπαρκτο: Ως άντρας λοιπόν, νυμφευμένος και με τρία παιδάκια, χαρακτηρίζεις με επίθετα συγκεκριμένα μία γυναίκα η οποία έθιξε κάτι πολύ συγκεκριμένο, το στερεότυπο της κοινωνίας ότι μια γυναίκα με οικογένεια είναι υποχρεωμένη να ασχολείται με το σπίτι, με τα παιδιά κ.ο.κ. Διαφωνείς πως ακόμη και σήμερα, παρότι έχουμε κάνει σαφή πρόοδο, αυτό το στερεότυπο κυριαρχεί; Ή διαφωνείς πως εάν μία γυναίκα περάσει τα 30 και δεν κάνει παιδιά ή οικογένεια θεωρείται σχεδόν αποτυχημένη, άσχετα με την όποια πορεία μπορεί να έχει ακαδημαϊκά ή επαγγελματικά. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει στην περίπτωση του άντρα. Οπότε ναι, αυτό είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα και αν δεν μπορείς να το δεις, τότε μάλλον πρέπει να κοιτάς σε λάθος κατεύθυνση. Προφανώς εσύ προσωπικά στο σπίτι σου λειτουργείς διαφορετικά από την πλειοψηφία
όπως υποστηρίζεις και συγχαρητήρια, αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι η εξαίρεση. Όσο για τον φόβο σου ότι θα μεγαλώσεις τα παιδιά σου σε μια κοινωνία που το αφύσικο θεωρείται φυσιολογικό, θα το δω καλοπροαίρετα και δεν θα υποθέσω πως είναι κεκαλυμμένο ομοφοβικό σχόλιο. Θα ήθελα όμως να σου πως ως προς το τι θεωρείται φυσιολογικό και τι όχι, πως όχι πολλά χρόνια πριν, στην Κύπρο θεωρείτο εντελώς αφύσικο, παράλογο και υποτιμητικό ένας άντρας να ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού ή ακόμα και με τα παιδιά του.


#AskTipster

Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου γράψε στο sextalk@city.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ