Η θέση της ζιβανίας ανάμεσα στα 100 πιο δημοφιλή οινοπνευματώδη ποτά παγκοσμίως

Στη λίστα βρέθηκαν και τέσσερα ελληνικά ποτά.

Article featured image
Article featured image


Το «Tasteatlas», ένας από τους πιο δημοφιλείς οδηγούς για φαγητό και ποτό στον κόσμο δημοσίευσε και φέτος τη λίστα με τα 100 πιο δημοφιλή οινοπνευματώδη ποτά παγκοσμίως, με τη ζιβανία να καταλαμβάνει μια θέση μεταξύ τους, εκπροσωπώντας την Κύπρο.


Η κορυφαία δεκάδα

Στην κορυφή της λίστας, καταλαμβάνοντας τις δύο πρώτες θέσεις, βρίσκεται το ουίσκι και το σκοτσέζικο ουίσκι, με το καραϊβικό ρούμι να ακολουθεί στην τρίτη θέση, τη ρώσικη και πολωνική βότκα να βρίσκεται στην 4η θέση και τη μεξικανική τεκίλα στην 5η. Το ολλανδικό τζιν (6η θέση), το γαλλικό κονιάκ (7η θέση), το αμερικάνικο μπέρμπον ουίσκι (8η θέση), το κινέζικο baijiu(9η θέση) και το γιαπωνέζικο Shōchū (10η θέση) ολοκληρώνουν τη δεκάδα.


Η ζιβανία ανάμεσα στα 100 πιο δημοφιλή ποτά παγκοσμίως

Η ζιβανία, το κυπριακό ποτό που κάνει (σχεδόν) για τα πάντα, από τη θεραπεία πληγών, τη θεραπεία του κρυολογήματος και των πονόδοντων, μέχρι και τη χρήση της για να ζεσταίνει αυτόν που την πίνει, βρέθηκε στην 82η θέση της λίστας με τα 100 πιο δημοφιλή οινοπνευματώδη ποτά παγκοσμίως.


Η θέση των ποτών της Ελλάδας

Εκπροσωπώντας την Ελλάδα η τσικουδιά βρίσκεται στην 65η θέση, το τσίπουρο, στη θέση 34 της λίστας των 100, ενώ στη θέση 28 βρίσκεται το ποτό «Metaxa», το οποίο αποτελείται από ένα μίγμα από μπράντυ και κρασιού. Το ούζο βρίσκεται 25ο στην κατάταξη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ