Ο πλήρης οδηγός για το πιο ζεστό, ζουμερό και γευστικό μπέργκερ

Το τέλειο μπέργκερ υπάρχει, δεν είναι (αστικός) μύθος!

Article featured image
Article featured image

Το περιεχόμενο του εν λόγω άρθρου είναι χορηγούμενο.


Τα μπέργκερ, κάποτε κάτι απλό και ταπεινό, σήμερα κανονική γκουρμεδιά, έχουν κατακλύσει τη βιομηχανία φαγητού τα τελευταία χρόνια και έχουν γίνει ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά.

Η αναζήτηση, ωστόσο, του καλύτερου μπέργκερ μπορεί να φαντάζει κάτι σαν το ταξίδι του Οδυσσέα προς την Ιθάκη, αλλά φτάνοντας στο τέλος αυτού του άρθρου, θα καταλάβεις ότι στο εν λόγω ταξίδι ο προορισμός είναι πολύ πιο κοντά (σου)!

Πρώτα και πάνω απ’ όλα, ένα τέλειο μπέργκερ απαιτεί καλές πρώτες ύλες και ορισμένα στοιχεία που θα ολοκληρώνουν τη γαστρονομική εμπειρία. Δηλαδή εξαιρετικό βοδινό, άφθονο –ναι, δεν παίζουν τσιγκουνιές εδώ– τυρί, γευστικό ψωμί, φρέσκα, δροσερά λαχανικά και, φυσικά, την τέλεια σως που θα απογειώσει τη φάση!

BBLANDING.png



Κρέας

Εν αρχήν ην το μπιφτέκι! Αναμφισβήτητα, είναι το βασικότερο συστατικό ενός μπέργκερ. Αν δεν το πετύχεις, είναι πιθανό όλο το μπέργκερ σου να πάει… στράφι. Γι’ αυτό φρόντισε να χρησιμοποιήσεις ποιοτικό βοδινό κιμά, ούτως ώστε να έχεις μια γερή βάση στη γευστική σου παλέτα κατά τη διάρκεια του γεύματός σου. Φρόντισε, επίσης, το κρεμμυδάκι σου να είναι ψιλοκομμένο ωραία και νοικοκυρεμένα, ώστε να δώσει έξτρα γεύση και ζουμεράδα στο μπιφτέκι.

kreas.jpg



Ψωμάκι

Τώρα που έχεις το κατάλληλο, ζουμερό μπιφτέκι, πρέπει να φροντίσεις να βρεις και το ιδανικό ψωμάκι, το οποίο θα αγκαλιάσει το μπέργκερ σου, συνοδεία όλων των υπόλοιπων υλικών. Το ψωμάκι, λοιπόν, πρέπει να είναι μαλακό και σωστά ψημένο, με την απαραίτητη δόση επικάλυψης σουσαμιού από πάνω, πριν βάλεις μέσα το μπιφτέκι με όλα τα ωραία του. Η τεχνική αυτή σίγουρα θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου.

psomaki.jpg



Τυρί

Απαραίτητο συστατικό για να ολοκληρωθεί η γαστρονομική απόλαυση είναι, ασφαλώς, το τυρί, το οποίο δένει τέλεια με όποιο μπέργκερ και να το συνδυάσεις, ειδικά με εκείνο του βοδινού. Η προσθήκη του μπορεί να απογειώσει την πανδαισία γεύσεων που θα βρεις μέσα στο ψωμάκι σου και το λιώσιμό του κάνει την εμπειρία ακόμα πιο απολαυστική. Ναι, έχουμε ήδη πεινάσει!

cheese.png



Σως και λαχανικά

Τα λαχανικά και η σως αποτελούν τον τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό πυλώνα του τέλειου μπέργκερ. Κάπου εδώ μπορείς να βάλεις και τη φαντασία σου να δουλέψει, χρησιμοποιώντας απρόβλεπτα και πάντα φρέσκα και ζουμερά υλικά, για να ολοκληρώσεις το γεύμα σου ή βάζοντας τα κλασικά και αγαπημένα: πίκλες, κρεμμύδι, μαρούλι και ντομάτα. Συμπλήρωσε με μια σως της επιλογής σου και… το πιάτο σου είναι έτοιμο! Μπορείς να σκουπίσεις τα σάλια σου και να το απολαύσεις.

tomatos.jpg



Hotter, Juicier, Tastier


Αν όλη η περιγραφή έχει αναστατώσει τους γευστικούς σου κάλυκες, αλλά δεν έχεις όλα τα υλικά ή απλώς βαριέσαι να μαγειρέψεις, τα τέλεια, ζεστά, ζουμερά και γευστικά μπέργκερ των McDonald’s είναι εδώ για σένα – και μάλιστα hotter, juicier και tastier.



Η αλυσίδα φαγητού φρόντισε να κάνει τα μπέργκερ της ακόμα πιο απολαυστικά και σου προσφέρει ένα ακόμα πιο ζουμερό μπιφτέκι μέσα σε ένα τελειότατο ψωμάκι τύπου brioche, συνδυάζοντάς το με την ιδανική ποσότητα της λατρεμένης σως και ολόφρεσκα λαχανικά.



Αν είσαι έτοιμος για μια άνευ προηγουμένου γευστική εμπειρία, επισκέψου ένα εστιατόριο των McDonald’s και θα μας θυμηθείς. Επίσης, αν, εκτός από το να μαγειρέψεις, βαριέσαι και να βγεις έξω, μπορείς πάντα να παραγγείλεις το αγαπημένο σου μπέργκερ μέσω της εφαρμογής McDelivery και να το παραλάβεις στην πόρτα σου!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ