Αυτή η κατσίκα διασώθηκε από τα ερείπια κτηρίου στην Τουρκία, 47 μέρες μετά τον φονικό σεισμό

Ένα σχεδόν απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε σε μια γειτονιά τής Τουρκίας.

Article featured image
Article featured image

Στην περιοχή του Καχραμάνμαρας, όπου ήταν και το επίκεντρο του φονικού σεισμού στην Τουρκία, οι ντόπιοι εντόπισαν και διέσωσαν από τα συντρίμμια ενός τριώροφου κτηρίου, ακριβώς 47 ημέρες μετά το χτύπημα του σεισμού, μια κατσίκα.


Όταν ο χειριστής ενός μηχανήματος που απομάκρυνε τα συντρίμμια του κτηρίου που κατέρρευσε, σήκωσε μερικούς τσιμεντόλιθους, η κατσίκα πετάχτηκε έξω, αφήνοντας έκπληκτο τόσο τον ίδιο όσο και τους ιδιοκτήτες του ζώου. Το ζώο παρά την ταλαιπωρία και την ασιτία φαινόταν σε σχετικά καλή κατάσταση.

kahramanmarasta-bir-keci-enkazdan-47-gun-sonra-sag-cikti_ee1ca319.jpg



Το τριώροφο κτήριο όπου έμενε ο Ahmet Hadi Tündükozan μαζί με τη σύζυγό του, τους δύο γιους και τις δύο νύφες του στην περιοχή Akçalı της συνοικίας Türkoğlu του Καχραμάνμαρας καταστράφηκε από τον σεισμό στις 6 Φεβρουαρίου. Οι ίδιοι διασώθηκαν, ωστόσο, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το ζώο, το οποίο βρισκόταν στον αχυρώνα στον κάτω όροφο.

kahramanmarasta-bir-keci-enkazdan-47-gun-sonra-sag-cikti_ee1dc537.jpg



Ο ιδιοκτήτης του ζώου μιλώντας σε τουρκικό Μέσο, χαρακτήρισε τη διάσωση της κατσίκας ως θαύμα. Ανέφερε επίσης, ότι ίσως χύθηκε άχυρο κοντά στο ζώο, το οποίο τού επέτρεψε να έχει έστω και ελάχιστη πρόσβαση σε τροφή, κρατώντας το στη ζωή.



Στο μεταξύ ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας χθες για τα επακόλουθα των σεισμών είπε πως «Στόχος μας είναι να σηκώσουμε τη ζώνη του σεισμού στα πόδια της, κατασκευάζοντας χιλιάδες σπίτια με υποδομές, κοινωνικές και εμπορικές μονάδες και συνολικά 650 χιλιάδες σπίτια σε έναν χρόνο».

Τόνισε ότι οι τουρκικές αρχές ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης τον τελευταίο 1,5 μήνα μετά τον σεισμό, κανόνισαν τη διανομή της βοήθειας έκτακτης ανάγκης και απομάκρυναν γρήγορα τα συντρίμμια. Επίσης, ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι συνέχισαν να δημιουργούν προσωρινά καταφύγια, άρχισαν την κατασκευή μόνιμων κατοικιών και γενικά διεμήνυσε πως οι πληγές θεραπεύονται γρήγορα.

Επισημαίνοντας ότι δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί μια τόσο ταχεία ανάκαμψη μετά από μια τόσο μεγάλη καταστροφή που έπληξε άμεσα 14 εκατομμύρια ανθρώπους σε 11 επαρχίες της χώρας, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι το κράτος έχει διαθέσει όλες του τις δυνάμεις, τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό στη σεισμική ζώνη.


Με πληροφορίες από lifo, ensonhaber.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ