Ο Πάπας έγινε viral για μια ψεύτικη αλλά στιλάτη εμφάνιση

Η εικόνα του ποντίφικα με ένα μακρύ παλτό πάνω από τα ράσα και τον διαμαντένιο σταυρό να κρέμεται από πάνω προκάλεσε σύγχυση στο Διαδίκτυο.

Article featured image
Article featured image


Μια εικόνα που δημιούργησε η τεχνητή νοημοσύνη και απεικονίζει τον Πάπα Φραγκίσκο να δείχνει εξαιρετικά στιλάτος με ένα μεγάλο λευκό φουσκωτό μπουφάν έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς έφερε τον κόσμο σε σοκ και σύγχυση.

Η εικόνα, η οποία δημιουργήθηκε από μια γεννήτρια εικόνων τεχνητής νοημοσύνης (AI), απεικονίζει τον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας να φοράει ένα πεντακάθαρο παλτό μακράς γραμμής puffer coat πάνω από το παραδοσιακό λευκό ράσο του, με τον διαμαντένιο σταυρό του σε αλυσίδα να κρέμεται πάνω από το στήθος του.



Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένης της πασίγνωστης Αμερικανίδας τηλεπερσόνας Chrissy Teigen, εξέφρασαν τη σύγχυσή τους σχετικά με το αν η μοντέρνα φωτογραφία είναι πραγματική ή ψεύτικη, καθώς πιο ρεαλιστικές εικόνες τεχνητής νοημοσύνης που απεικονίζουν διάσημες προσωπικότητες κατακλύζουν το διαδίκτυο.



Τις τελευταίες ημέρες έχουν δημιουργηθεί και αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ψεύτικες εικόνες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, του ηθοποιού Γουίλ Σμιθ και άλλων.



Αντιδρώντας στην εικόνα του Πάπα, η Teigen έγραψε στο Twitter: «Νόμιζα ότι το puffer jacket του Πάπα ήταν αληθινό και δεν το σκέφτηκα καθόλου. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσω από το μέλλον της τεχνολογίας».

Ένας χρήστης του Twitter δήλωσε: «Ώρα να απαγορευτεί η τεχνητή νοημοσύνη. Την πάτησα με την εικόνα του Πάπα που δείχνει ξεχειλωμένος με ένα φουσκωτό μπουφάν. Νιώθω σαν θεία του WhatsApp τώρα».

Πρόσφατα, εικόνες που δημιούργησε η τεχνητή νοημοσύνη και έδειχναν τον Τραμπ στη φυλακή και να φοράει μια πορτοκαλί φόρμα διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ο πρώην πρόεδρος βρίσκεται υπό ποινική έρευνα, μετά την πρόβλεψή του πως θα συλληφθεί.



Οι ψεύτικες εικόνες έχουν προκαλέσει ανησυχία μεταξύ των νομοθέτων και των εμπειρογνωμόνων που φοβούνται ότι θα μπορούσαν να διαδώσουν επιβλαβή παραπληροφόρηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ