Οι γονείς που χαρακτήρισαν τον Δαβίδ ως πορνό είναι καλεσμένοι στην Ιταλία για να τον δουν από κοντά

«Είναι γελοίο να συγχέεται η τέχνη με την πορνογραφία».

Article featured image
Article featured image


Μετά τη διαμάχη που προκλήθηκε σε σχολείο στη Φλόριντα, επειδή προβλήθηκε σε μάθημα φωτογραφία του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, η Φλωρεντία κάλεσε τους γονείς και τους μαθητές να επισκεφθούν την πόλη, για να δουν από κοντά το γλυπτό.

Εξαιτίας της φωτογραφίας του Δαβίδ, η διευθύντρια του σχολείου, Χόουπ Καρασκίλα, υποχρεώθηκε σε παραίτηση, επειδή κάποιοι θεώρησαν «πορνογραφικό» το έργο τέχνης. Τώρα, η επικεφαλής της «Galleria dell’Accademia»- όπου βρίσκεται το αριστούργημα του Μιχαήλ Άγγελου- πρότεινε στο σχολείο να πάει στη Φλωρεντία προκειμένου να δει από κοντά το γλυπτό.



Επίσης, ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα, μέσω Twitter κάλεσε την πρώην διευθύντρια του σχολείου να επισκεφθεί την πόλη, προκειμένου να τιμηθεί. Είναι «γελοίο» να συγχέεται η τέχνη με την πορνογραφία, επεσήμανε ο Ναρντέλα.



Γονιός χαρακτήρισε «πορνογραφικό» τον Δαβίδ

Όλα ξεκίνησαν όταν σε μάθημα τέχνης, στην έκτη δημοτικού, προβλήθηκε φωτογραφία του Δαβίδ. Η πολιτική του σχολείου προβλέπει ότι οι γονείς πρέπει να ενημερώνονται προκαταβολικά εάν πρόκειται να συζητηθούν «αμφιλεγόμενα» θέματα στην τάξη.

Η Καρασκίλα πιστεύει ότι μπήκε στο στόχαστρο έπειτα από παράπονα τριών γονιών για την προβολή της φωτογραφίας του γυμνού αγάλματος του Μιχαήλ Άγγελου. Δύο γονείς παραπονέθηκαν επειδή δεν ενημερώθηκαν προκαταβολικά πως θα προβάλλονταν γυμνό στην τάξη, ενώ ο τρίτος γονιός αποκάλεσε πορνογραφικό το εμβληματικό γλυπτό, σύμφωνα με την Καρασκίλα.

Ο Μπάρνεϊ Μπίσοπ, πρόεδρος του συμβουλίου του σχολείου, του Tallahassee Classical, δήλωσε πως ενώ η φωτογραφία του γλυπτού έπαιξε ρόλο στην απομάκρυνση της Καρασκίλα, δεν ήταν ο μόνος λόγος, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες. «Οι γονείς έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν όποια φορά διδάσκεται ένα αμφιλεγόμενο θέμα ή φωτογραφία», υποστήριξε.


Φλωρεντία: Ελάτε να δείτε την «αγνότητα» του γλυπτού

Η Σεσίλιε Χόλμπεργκ, διευθύντρια της «Galleria dell’Accademia» όπου βρίσκεται ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου εξέφρασε έκπληξη για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το γλυπτό.

«Το να πιστεύεις ότι ο Δαβίδ θα μπορούσε να είναι πορνογραφία σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνεις απόλυτα το περιεχόμενο της Βίβλου, δεν κατανοείς τη δυτική κουλτούρα και την αναγεννησιακή τέχνη», επεσήμανε.

Παράλληλα, κάλεσε τη διευθύντρια, το συμβούλιο, τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου στη Φλωρεντία προκειμένου να δουν την «αγνότητα» του γλυπτού.


Με πληροφορίες από AP, lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ