Εικόνες από ένα vegan δείπνο για γυμνιστές, που έγινε η νέα τάση στη Νέα Υόρκη

Το «Füde Dinner Experience» καλεί τους θαμώνες να δειπνίσουν σε «έναν απελευθερωτικό χώρο που γιορτάζει τον πιο αγνό τους εαυτό».

Article featured image
Article featured image


Νωρίτερα αυτόν τον μήνα μια καλλιτέχνις και μοντέλο διοργάνωσε ένα vegan δείπνο, όπου οι προσκεκλημένες δεν επιτρεπόταν να φορούν ρούχα και μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά.

Καθ' όλη τη διάρκεια της πρόσφατης βραδιάς στη Νέα Υόρκη – η οποία είχε ως θεματολογία την έμμηνο ρύση - ορισμένες καλεσμένες συζήτησαν ακόμη και για τη ζωγραφική με το αίμα της περιόδου τους.

Το «Füde Dinner Experience» - το οποίο ονομάστηκε από τους New York Times ως «γυμνό vegan δείπνο με ένα σωρό αγνώστους» - διευθύνεται από την Charlie Ann Max, η οποία χρεώνει 88 $ τους αδηφάγους θαμώνες, για να γδυθούν και να δειπνίσουν σε «έναν απελευθερωτικό χώρο που γιορτάζει τον πιο αγνό μας εαυτό, μέσα από τη μαγειρική με βάση τα φυτά, την τέχνη, το γυμνό και την αγάπη για τον εαυτό μας».



Αρχικά, στο δείπνο μπορούσαν να λάβουν μέρος μόνο άτομα που είχαν πρόσκληση, αλλά έκτοτε, το εγχείρημα της Μαξ επεκτάθηκε και πλέον δέχεται αιτήσεις από υποψήφιες συμμετέχουσες που βρίσκουν το δείπνο μέσω των ΜΚΔ ή από στόμα σε στόμα.

Πέραν από μερικούς «περίεργους» τύπους που βρίσκουν την εκδήλωση στο Instagram και τρώνε άκυρο από τη Μαξ, οι περισσότεροι υποψήφιοι εγκρίνονται για να λάβουν μέρος.



«Αισθανόμουν τόσο ωραία να κάνω παρέα με τις κολλητές μου, στην πιο άσχημη μορφή μου, με το σώμα μου γυμνό. Δεν είναι τόσο τρομακτικό ή περίεργο όσο θα περίμενα», λέει η Μαξ καθώς θυμάται την πρώτη φορά που γδύθηκε με τις συγκατοίκους της στο Μπρούκλιν το 2014 — γεγονός που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το εγχείρημά της.

Πριν από το γδύσιμο, οι επισκέπτες - που έχουν ηλικίες από 20 μέχρι 50 χρονών και συνήθως εμφανίζονται μόνοι - έρχονται με διάφορα είδη ρούχων, όπως κομψά φορέματα ή απλά αθλητικά παντελόνια και κάνουν κουβέντες για πράγματα όπως ο καιρός καθώς συστήνονται μεταξύ τους.



Στη Νέα Υόρκη, η μη κερδοφόρα - αλλά sold out - υπηρεσία της Μαξ είχε πρόσφατα το θέμα: «Αγκαλιάζοντας τους εσωτερικούς σας ρυθμούς: Συνδεθείτε με των εμμηνορροϊκό σας κύκλο».

«Μετά από μια ώρα συνειδητής κίνησης και αναπνοής, οι συμμετέχουσες στριμώχθηκαν γύρω από ένα τραπέζι φαγητού καλυμμένο με μετάξι, αποξηραμένα λουλούδια και ποτήρια νερού σε σχήμα γλουτού και συζήτησαν για την περίοδό τους», σύμφωνα με τους Times, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι μια από τις παρευρισκόμενες είχε έμμηνο ρύση κατά τη διάρκεια του δείπνου.

gimno-vegan-dinner_city.jpg



«Νομίζω ότι το γυμνό μάς επιτρέπει να συνδεθούμε με διαφορετικό τρόπο», είπε η καλεσμένη Stephanie Uribe, 35 ετών. «Μας βοηθά να αφαιρέσουμε ό,τι μας έχει επιβάλει η πατριαρχία».

Όσον αφορά τα φαγητά, η Μαξ και η βοηθός της, Μάγια, φρόντισαν το δείπνο να είναι στην εντέλεια. Το μενού περιείχε: Σούπα καρότου και τζίντζερ, πιπεριές γεμιστές με κινόα και μους αβοκάντο με κακάο και βατόμουρο.


Με πληροφορίες από NYTimes, NYPost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ