Συνδέονται οι ξαφνικοί θάνατοι με τα εμβόλια κατά της Covid-19;

Πώς απαντά ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης. [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Για τους ξαφνικούς θανάτους κλήθηκε να μιλήσει, μεταξύ άλλων, στο «Μεσημέρι και Κάτι» ο καθηγητής Δρ Πέτρος Καραγιάννης, o οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος Κύπριος επιστήμονας στον τομέα της ανοσολογίας.


Αρχικά μίλησε για την Covid 19 σημειώνοντας ότι έχουμε επανέλθει στην καθημερινότητά μας κατά 99.9%. «Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα εμβόλια και πρωτίστως στο γεγονός ότι ο πληθυσμός πείστηκε εν τέλει να εμβολιαστεί», εξήγησε ο Δρ Καραγιάννης.

Κάνοντας έναν απολογισμό, δύο χρόνια μετά το πρώτο εμβόλιο στην Κύπρο, παραδέχθηκε ότι αρχικά ίσως να μην έγινε η κατάλληλη προσπάθεια έτσι ώστε να πληροφορηθεί ο κόσμος σωστά σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων.

«Ακούμε για διάφορες παρενέργειας αλλά όταν κανείς αναλογιστεί ότι έχουν δοθεί 13.5 δισεκατομμύρια εμβόλια ανά το παγκόσμιο, ο αριθμός των παρενεργειών είναι πολύ περιορισμένος. Τώρα που οι εταιρείες και ο επιστημονικός κόσμος γνωρίζουν γι’ αυτές τις παρενέργειες, θα γίνουν προσπάθειές, για να ‘μετατραπούν’ τα εμβόλια, ούτως ώστε -ει δυνατόν- να γίνουν ασφαλέστερα. Αυτό βέβαια, δεν το θεωρώ ιδιαίτερα εύκολο, διότι οι παρενέργειες αυτές εμφανίζονται και όταν κάποιος εκτεθεί στον ιό, όχι μόνο όταν εμβολιαστεί». Υπογράμμισε ότι είναι ένας ενδογενής παράγοντας που αφορά στην πρωτεΐνη πρόσδεσης του ιού στα κύτταρά μας.



Ερωτηθείς για τους ξαφνικούς θανάτους, για τους οποίους ακούμε συχνά το τελευταίο διάστημα, και αν συνδέονται με τα εμβόλια ή τυχόν παρενέργειες από αυτά, ο Δρ Καραγιάννης είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν οι εν λόγω θάνατοι οφείλονται στον ιό, γιατί να ευθύνεται το εμβόλιο και όχι η νόσηση στο ενδιάμεσο διάστημα; Αυτό που χρειάζεται να γίνει αυτήν τη στιγμή είναι να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια των ξαφνικών θανάτων με νεκροτομές, για να αποκλειστούν άλλα πιθανά αίτια».

Ο Δρ Καραγιάννης τόνισε καταληκτικά ότι δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, καμία σοβαρή επιστημονική διασύνδεση ανάμεσα στους ξαφνικούς θανάτους και τα εμβόλια. Εξήγησε επίσης, ότι παρακολουθούνται μακροχρόνια πολλοί ασθενείς για πιθανές παρενέργειες στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ