Ένας συμπατριώτης μας θα περπατήσει βήμα-βήμα το Παρίσι για καλό σκοπό

θα ξεκινήσει από το στάδιο Ρολάν Γκαρός τη Δευτέρα 5 Ιουνίου και θα διανύσει µια απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων περιμετρικά της πόλης του Παρισιού, τερματίζοντας στο ίδιο στάδιο, στις 9 Ιουνίου.

Article featured image
Article featured image

Ο κ. Αλέξης Σοφοκλέους περπατά, εδώ και χρόνια, εθελοντικά, συμβάλλοντας με τον δικό του τρόπο στην ενίσχυση διαφόρων όμορφων πρωτοβουλιών. Αυτήν τη φορά ο παγκοσμίως γνωστός εθελοντής πεζοπόρος θα περπατήσει βήμα-βήμα το Παρίσι για το Παρατέννις.


Συγκεκριμένα, ο γαλλικός µη κερδοσκοπικός σύνδεσµος Tennis Sans Limites (Τέννις χωρίς όρια) σε συνεργασία µε τον κ. Σοφοκλέους, διοργανώνει την πρώτη πορεία για ενίσχυση και εξέλιξη της πρακτικής του παρατέννις για παιδιά και ενήλικες.


Ο συμπατριώτης μας πεζοπόρος θα ξεκινήσει από το στάδιο Ρολάν Γκαρός τη Δευτέρα 5 Ιουνίου και θα διανύσει µια απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων περιμετρικά της πόλης του Παρισιού. Θα κάνει σταθμούς σε σημαντικά πολιτιστικά μνημεία της πόλης όπως και στις ακαδημίες τέννις του Bercy και Châtillon όπου ο σύνδεσμος διοργανώνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες για άτομα µε αναπηρίες. Θα τερματίσει στο στάδιο Ρολάν Γκαρός στις 9 Ιουνίου, µέρα αφιερωμένη στο παρατέννις (Journée Tous en Fauteuil - All in a Wheelchair Day) όπου θα διεξάγεται ταυτόχρονα το παγκοσμίου φήμης τουρνουά και οι αγώνες µε αμαξίδιο.


Όπως όλες οι πορείες του κ. Σοφοκλέους, έτσι και η πορεία Pas à pas Tennis Sans Limites - Βήµα Βήµα Τένις χωρίς όρια, θα µεταφέρει µηνύµατα αλληλεγγύης, ενθάρρυνσης και δύναµης, αυτήν τη φορά για τα άτοµα µε αναπηρία, παίρνοντας έµπνευση από το παράδειγµα ζωής και δράσης πολλών αθλητών του παρατέννις που εµπλουτίζουν το άθληµα µε τις αξιοθαύµαστες ικανότητες και επιδόσεις τους.


Ο κ. Σοφοκλέους θα συνοδεύεται από την οµάδα Tennis Sans Limites, προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισµού, αθλητές του παρατέννις σε αµαξίδιο, κωφούς, βαρύκωους και αρτιµελείς αθλητές, όπως επίσης και µέλη άλλων µη κερδοσκοπικών οργανισµών. Σε κάθε σταθµό θα δίνεται ορατότητα στο άθληµα, στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τις δυνατότητες που µπορεί να προσφέρει αυτή η πρακτική.

alexissofokleous.jpg



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αλέξης Σοφοκλέους κατάφερε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε την Κύπρο περιμετρικά, μια απόσταση 740 χλμ σε 29 ημέρες ως επίσης τα 30 νησιά των Κυκλάδων σε 30 ημέρες.


Οι πεζοπορίες εντάσσονται µέσα στη µεγάλη δραστηριότητα «Βήµα-Βήµα την Κύπρο» που ξεκίνησε το 2020 και ακολούθως µε περισσότερες από 50 φιλανθρωπικές και κοινωνικές πεζοπορίες, ενισχύοντας το έργο πολλών ΜΚΟ.


Οι πιο πρόσφατες πορείες του περιλαµβάνουν το Celebrate Your Scars στην Αθήνα και Κύπρο, όπως επίσης και πεζοπορίες στη Νορβηγία και Ιορδανία για ενίσχυση οργανισμών πρόληψης και θεραπείας του καρκίνου.


Με αυτές τις δραστηριότητες ο κ. Σοφοκλέους προτάθηκε για το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2021 και έτυχε µεγάλης προβολής από ΜΜΕ ως επίσης και του Euronews.


Τη µοναδική αυτή δράση µπορεί κανείς να ακολουθεί µέσω της σελίδας «Βήµα-Βήµα την Κύπρο» στο Facebook µε οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό που ο εθελοντής-πεζοπόρος θα αναρτά καθηµερινά, όπως επίσης και στις σελίδες του οργανισµού Tennis Sans Limites στο Facebook, Instagram και Twitter.


Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCuHsftNkl4ScDXX-5fi3vuw/featured

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ