Ξέρει κανείς τι «κρύβουν» τα δύο καλυμμένα γλυπτά στη Λεμεσό;

Οι «μυστήριες» φιγούρες τοποθετήθηκαν σε δύο σημεία του παραλιακού πριν από μερικούς μήνες.

Article featured image
Article featured image


Τους τελευταίους μήνες δύο μυστήριες φιγούρες έχουν τοποθετηθεί σε δύο σημεία του παραλιακού της Λεμεσού και πολλοί πολίτες φαίνεται να αναρωτιούνται τι είναι αυτό που «κρύβεται» κάτω από τα λευκά σεντόνια που τις καλύπτουν.

agalmata-lemesos-3_city.jpg
Η καλυμμένη προτομή στον Μόλο, η στήλη της οποίας φαίνεται να βανδαλίστηκε. Φωτογραφία: CITY, Νοέμβριος 2022



Το πρώτο γλυπτό βρίσκεται στον Μόλο το οποίο φαίνεται να αποτελεί μια προτομή και πολλοί κάτοικοι της πόλης προσπαθούν να υποθέσουν ποιο πρόσωπο κρύβεται κάτω από τα σεντόνια. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα σε ομάδα στο Facebook, το πανί διακρίνεται πως είχε βανδαλιστεί με κίτρινο σπρέι, ενώ τα λόγια «Πρόσεχε ακούει τα πάντα», που είχαν γραφτεί παλαιότερα έχουν σβηστεί.

agalmata-lemesos-2_city.jpg
Φωτογραφία: Βασίλης Χάσκας / FB / Η ΛΕΜΕΣΟΣ



Όσο για το δεύτερο γλυπτό, μπορεί να το βρει κανείς έξω από το ΓΣΟ. Φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από το άλλο και σε επικοινωνία μας με τον Δήμο Λεμεσού, μάθαμε πως αναμένεται να γίνουν τα αποκαλυπτήριά του εντός του Ιουλίου, ενώ θα δημοσιευθεί και σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, αν όλα πάνε καλά, τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις 31/7.

agalmata-lemesos-1_city.jpg
Φωτογραφία: Βασίλης Χάσκας / FB / Η ΛΕΜΕΣΟΣ



Σημειώνεται πως δεν μπορούν ακόμα να δημοσιευτούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα έργα τέχνης και το κοινό καλείται να διατηρήσει τον ενθουσιασμό του, καθώς θα έχουμε ανακοινώσεις σύντομα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ