Πρώην αξιωματούχος ισχυρίζεται πως οι ΗΠΑ έχουν στην κατοχή τους εξωγήινα οχήματα

Λέει, μεταξύ άλλων, πως κάποια από αυτά είναι άθικτα, ενώ άλλα μερικώς άθικτα.

Article featured image
Article featured image


Οι ΗΠΑ καλούνται να αποκαλύψουν στοιχεία για τα UFO μετά τον ισχυρισμό ενός πρώην αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών ότι η κυβέρνηση έχει στην κατοχή της «άθικτα και μερικώς άθικτα» εξωγήινα οχήματα.

Ο πρώην αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών Ντέιβιντ Γκρους, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ανάλυσης ανεξήγητων ανώμαλων φαινομένων (UAP) σε υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν σκάφη μη ανθρώπινης προέλευσης.

Οι πληροφορίες σχετικά με αυτά τα οχήματα αποκρύπτονται παράνομα από το Κογκρέσο
, δήλωσε στο Debrief προσθέτοντας ότι όταν παρέδωσε στο Κογκρέσο απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τα οχήματα, υπέστη αντίποινα από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Αποχώρησε από την κυβέρνηση τον Απρίλιο μετά από 14 χρόνια καριέρας στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο Τζόναθαν Γκρέι, νυν αξιωματούχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στο Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Αεροπορίας και Διαστήματος (Nasic), επιβεβαίωσε στο Debrief την ύπαρξη «εξωτικών υλικών», προσθέτοντας: «Δεν είμαστε μόνοι μας».

Οι αποκαλύψεις έρχονται μετά από ένα κύμα θεάσεων και αναφορών που αναζωπύρωσαν την προσοχή του κοινού στα εξωγήινα σκάφη. Το 2021, το Πεντάγωνο δημοσίευσε μια έκθεση η οποία ανέφερε περισσότερες από 140 περιπτώσεις θεάσεων UAP που οι ειδικοί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν. Την έκθεση ακολούθησε μια διαρροή στρατιωτικού υλικού που έδειχνε ανεξήγητα γεγονότα στον ουρανό, ενώ πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού κατέθεσαν ότι είχαν συχνά συναντήσεις με παράξενα σκάφη στα ανοικτά των ακτών των ΗΠΑ.



Σε συνέντευξή του στους δημοσιογράφους του Debrief Λέσλι Κιν και Ραλφ Μπλούμενταλ, οι οποίοι είχαν προηγουμένως αποκαλύψει την ύπαρξη ενός μυστικού προγράμματος του Πενταγώνου που ερευνούσε τα UFO, ο Γκρους δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι εργολάβοι του αμυντικού τομέα ανακτούσαν επί δεκαετίες θραύσματα σκαφών μη ανθρώπινης προέλευσης και σε ορισμένες περιπτώσεις ολόκληρα σκάφη.

«Τα ευρήματα περιλαμβάνουν άθικτα και μερικώς άθικτα οχήματα», τόνισε.

Ο πρώην αξιωματούχος δήλωσε στο Debrief ότι η ανάλυση έδειξε πως το υλικό αυτό είναι «εξωτικής προέλευσης»- που σημαίνει «μη ανθρώπινης νοημοσύνης, είτε εξωγήινης είτε άγνωστης προέλευσης».

«Αυτή η εκτίμηση βασίζεται στις μορφολογίες των οχημάτων, στις δοκιμές της επιστήμης των υλικών και στην κατοχή μοναδικών ατομικών διατάξεων και ραδιολογικών υπογραφών», εξήγησε ο Γκρους.

Ο Γκρέι, ο οποίος, σύμφωνα με το Debrief, αναλύει ανεξήγητα ανώμαλα φαινόμενα εντός του Nasic, επιβεβαίωσε τον απολογισμό του Γκρους.

«Το φαινόμενο της μη ανθρώπινης νοημοσύνης είναι πραγματικό. Δεν είμαστε μόνοι», δήλωσε ο Γκρέι. «Αυτού του είδους τα ευρήματα δεν περιορίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, και παρόλα αυτά μια παγκόσμια λύση εξακολουθεί να μας διαφεύγει», σημείωσε.

Το Debrief μίλησε με αρκετούς πρώην συναδέλφους του Γκρους, καθένας από τους οποίους εγγυήθηκε για τον χαρακτήρα του. Ο Καρλ Νελ, συνταξιούχος συνταγματάρχης, δήλωσε ότι ο Γκρους είναι «υπεράνω πάσης υποψίας». Σε μια αξιολόγηση επιδόσεων του 2022 που είδε το Debrief, ο Γκρους περιγράφεται ως «αξιωματικός με την ισχυρότερη ηθική πυξίδα».



Ο Νικ Πόουπ, ο οποίος πέρασε τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ερευνώντας UFO για το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας (MoD), δήλωσε ότι ο απολογισμός των Γκρους και Γκρέι για τα εξωγήινα ευρήματα είναι «πολύ σημαντικός» καθώς πρόκειται για πραγματικούς γνώστες.

«Όταν αυτοί οι άνθρωποι κάνουν αυτές τις επίσημες καταγγελίες, το κάνουν με την γνώση πως αν κάνουν ψευδείς δηλώσεις, θα τιμωρηθούν είτε με ένα αρκετά βαρύ πρόστιμο ή/και φυλάκιση», δήλωσε.

«Οι άνθρωποι λένε: ‘Ω, οι άνθρωποι επινοούν ιστορίες όλη την ώρα. Νομίζω όμως ότι είναι πολύ διαφορετικό να πας στο Κογκρέσο, να απευθυνθείς στον γενικό επιθεωρητή της κοινότητας πληροφοριών και να το πεις αυτό. Διότι θα υπάρξουν συνέπειες αν αποδειχθεί ότι δεν είναι αλήθεια», τόνισε.



Το Debrief ανέφερε ότι οι γνώσεις του Γκρους για τα μη ανθρώπινα υλικά και οχήματα βασίστηκαν σε «εκτεταμένες συνεντεύξεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών». Είπε επίσης πως είχε αναφέρει στο Κογκρέσο την ύπαρξη ενός «προγράμματος ανάκτησης υλικών UFO».

Ο Γκρους είπε ότι οι επιχειρήσεις ανάκτησης σκαφών συνεχίζονται σε διάφορα επίπεδα και ότι γνωρίζει τα συγκεκριμένα άτομα, νυν και πρώην, που εμπλέκονται.

Στο άρθρο του Debrief, ο ίδιος δεν είπε ότι έχει δει με τα μάτια του εξωγήινα οχήματα, ούτε πού μπορεί να είναι αποθηκευμένα. Ζήτησε επίσης από το Debrief να αποκρύψει λεπτομέρειες για αντίποινα από κυβερνητικούς αξιωματούχους λόγω της διεξαγωγής έρευνας.

Τον Ιούνιο του 2021, μια έκθεση από το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ανέφερε ότι από το 2004 έως το 2021 υπήρξαν 144 συναντήσεις στρατιωτικών πιλότων με UAP, 80 από τις οποίες καταγράφηκαν σε πολλαπλούς αισθητήρες. Μόνο μία από τις 144 θεάσεις μπορεί να εξηγηθεί καθώς αποδείχθηκε πως ήταν ένα μεγάλο μπαλόνι που ξεφούσκωνε.

Μετά το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού και ορισμένων Αμερικανών γερουσιαστών, το Πεντάγωνο ίδρυσε τον Ιούλιο του 2022 το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών σε όλες τις περιοχές, επιφορτισμένο με την παρακολούθηση των UAP. Τον περασμένο Δεκέμβριο, το γραφείο δήλωσε ότι είχε λάβει «αρκετές εκατοντάδες» νέες αναφορές, αλλά καμία απόδειξη μέχρι στιγμής για εξωγήινη ζωή.



Η δημοσίευση των ισχυρισμών των Γκρους και Γκρέι έρχεται μετά από τη δήλωση της επιτροπής που σύστησε η NASA για τη διερεύνηση ανεξήγητων ανώμαλων φαινομένων, ότι το στίγμα γύρω από την αναφορά συναντήσεων και η παρενόχληση όσων αναφέρουν θεάσεις εμποδίζει το έργο της. Οι πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους το 2021 από τη συνάντηση που είχαν με ανεξήγητα αντικείμενα κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών πτήσεων, δήλωσαν ότι είχαν αποφασίσει να μην αναφέρουν το συμβάν στην υπηρεσία τους επειδή φοβόντουσαν πως αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει την καριέρα τους.

Ο δρ Ντέιβιντ Σπέργκελ, ο πρόεδρος της ανεξάρτητης ομάδας μελέτης UAP της NASA, δήλωσε στον Guardian ότι δεν γνώριζε τον Γκρους ούτε τους ισχυρισμούς του.

«Μια από τις βασικές προτεραιότητες της NASA είναι η αναζήτηση ζωής στο σύμπαν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρει καμία αξιόπιστη ένδειξη εξωγήινης ζωής και δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα UAP είναι εξωγήινοι. Ωστόσο, η NASA εξερευνά το ηλιακό σύστημα και πέρα από αυτό για να μας βοηθήσει να απαντήσουμε σε θεμελιώδη ερωτήματα, συμπεριλαμβανομένου του αν είμαστε μόνοι στο σύμπαν», δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.



Ο Πόουπ δήλωσε πως δεν είχε δει καμία αδιάσειστη απόδειξη για μη ανθρώπινα σκάφη ή υλικά κατά τη διάρκεια έρευνας για τα UAP που πραγματοποίησε για το Υπουργείο Άμυνας.

«Ορισμένες από τις υποθέσεις μας ήταν ενδιαφέρουσες», δήλωσε. «Αλλά δεν υπήρχε κάποιο διαστημόπλοιο. Και αν υπήρχε, δεν θα μου το έλεγαν», πρόσθεσε.

Παρόλα αυτά, συμπλήρωσε, οι ισχυρισμοί του Γκρους θα πρέπει να θεωρηθούν ως μέρος μιας αυξανόμενης ροής πληροφοριών και αποκαλύψεων σχετικά με τα UAP.

«Είναι μέρος ενός ευρύτερου παζλ. Και νομίζω ότι, αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά είναι αληθινά, μας φέρνει πιο κοντά από ποτέ άλλοτε στην καρδιά όλων αυτών», κατέληξε.




Πηγή: ertnews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ