Πού θα ταξιδέψουμε φέτος;

Μπορεί η Ελλάδα να παραμένει η πρώτη προτίμηση των Κύπριων, ωστόσο δεν είναι και η μόνη.

Article featured image
Article featured image


Το ημερολόγιο δείχνει καλοκαίρι και πολλοί Κύπριοι άρχισαν να προγραμματίζουν τις διακοπές τους, ποιοι είναι όμως οι προορισμοί;

Μιλώντας στο «Πρωτοσέλιδο» o Εκπρόσωπος Τύπου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Χάρης Παπαχαραλάμπους, ανέφερε ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει πρώτη προτίμηση για τους Κύπριους.

«Ο Κύπριος έχει επιστρέψει στις παραδοσιακές του τακτικές και προτιμήσεις όσο αφορά τις διακοπές του. Οι πιο προσφιλείς προορισμοί είναι η Ελλάδα, η Βρετανία και η Ευρώπη και η Δυτική Ευρώπη, με νέους προορισμούς να ανεβαίνουν όπως είναι η Γαλλία, η Ιταλία και η Πολωνία, κυρίως και λόγω ευκολίας των αριθμών πτήσεων. Έχουν επιστρέψει όμως και τα πιο μακρινά ταξίδια είτε αυτά είναι υπερατλαντικά είτε αυτά είναι Ανατολικά προς την Άπω Ανατολή», είπε.



Αναφορικά με το οργανωμένο ταξίδι, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε πως παραμένει, παρόλο που μεγαλώνει ο αριθμός εκείνων που διευθετούν μόνοι τους τις υπηρεσίες τις οποίες θέλουν. Μετά από τον κορωνοϊό φαίνεται ότι ο κόσμος επιστρέφει στο οργανωμένο ταξίδι, ζητώντας τις υπηρεσίες ταξιδιωτικών γραφείων για να του διευθετήσει υπηρεσίες. Πολλές φορές μιλάμε για οργανωμένο ταξίδι με γκρουπ, όπου μια μεγάλη παρέα μπορεί να ταξιδέψει σε έναν προορισμό, κάτι δύσκολο που μπορεί να διευθετηθεί από την ίδια την παρέα, γι’ αυτό και μπορεί να εκμεταλλευτεί ένα έτοιμο πακέτο.

Ερωτηθείς για τις προτιμήσεις των Κύπριων ταξιδιωτών σχετικά με τις επιλογές τους για προορισμούς της Ελλάδας, είπε ότι «Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ρόδος και Κρήτη πάντοτε υπήρχαν στις προτιμήσεις των Κυπρίων αλλά και η Πελοπόννησος, η Χαλκιδική και η υπόλοιπη Ελλάδα θεωρώ ότι έχουν ψηλά νούμερα», καθώς η χώρα έχει πολλά να προσφέρει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ