Στις Φιλιππίνες έφτιαξαν βίντεο για προώθηση του τουρισμού τους βάζοντας πλάνα από άλλες χώρες

Τέλειο.

Article featured image
Article featured image


Μια διαφημιστική εταιρεία των Φιλιππίνων ζήτησε συγγνώμη για τη χρήση πλάνων από… άλλες χώρες σε διαφημιστικό βίντεο για τον τουρισμό της χώρας.


Η διαφημιστική εκστρατεία χρησιμοποίησε εικόνες από ορυζώνες στην Ινδονησία, αμμόλοφους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ένα αεροσκάφος που προσγειωνόταν στην… Ελβετία.


Το διαφημιστικό πρακτορείο, DDB Philippines, ζήτησε συγγνώμη για την «ατυχή παράβλεψη».


Η υπουργός Τουρισμού των Φιλιππίνων, Κριστίνα Γκαρσία Φράσκο, είπε ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν δημόσιοι πόροι για τη δημιουργία του βίντεο. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο είχε επανειλημμένα ζητήσει επιβεβαίωση από τη διαφημιστική εταιρεία, DDB Philippines, ότι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο βίντεο ήταν δικά τους και ήταν πρωτότυπα.


Η ίδια είπε ότι σε «όλες αυτές τις περιπτώσεις, η DDB διαβεβαίωσε επανειλημμένα το υπουργείο ότι η πρωτοτυπία και η πνευματική ιδιοκτησία όλων των υλικών είναι όπως πρέπει».


Το βίντεο δημιουργήθηκε ως μέρος μιας καμπάνιας ύψους 900.000 δολαρίων με τίτλο «Αγαπήστε τις Φιλιππίνες», η οποία ξεκίνησε στα τέλη Ιουνίου, και φέρει τη σφραγίδα του υπουργείου.




Η χρήση των πλάνων από άλλες χώρες αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από ανάλυση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων AFP και ενός Φιλιππινέζου μπλόγκερ.


Η κα Φράσκο διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα διασφαλίσει πως η DDB Philippines θα αναλάβει την ευθύνη για το βίντεο.


Η DDB Philippines ανέφερε στη δήλωσή της ότι η χρήση πλάνων αρχείου σε τέτοια βίντεο είναι συνήθης στη βιομηχανία της διαφήμισης, αλλά ζήτησε συγγνώμη για τη χρήση άλλων βίντεο σε αυτήν την περίπτωση.


«Η χρήση ξένων πλάνων σε μια καμπάνια που προωθεί τις Φιλιππίνες είναι εξαιρετικά ακατάλληλη και αντίθετη προς τους στόχους του υπουργείου Τουρισμού», παραδέχθηκε.


Το βίντεο έχει αφαιρεθεί και η εταιρεία είπε ότι θα βοηθήσει το υπουργείο στην έρευνά του.



Πηγή: BBC, CNN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ