Γυναίκα αγόρασε έργο τέχνης για 4 δολάρια και αυτό... αξίζει μια περιουσία

Πρόκειται για έργο ενός από τους γνωστότερους εικονογράφους της Αμερικής.

Article featured image
Article featured image

H αγορά που έκανε μια γυναίκα σε ένα κατάστημα με μεταχειρισμένα είδη στο Νιου Χάμσαϊρ πριν από έξι χρόνια της στοίχισε μόλις 4 δολάρια, ωστόσο σήμερα δεν αποκλείεται να της αποφέρει έως και 250.000.

Ήταν τον Αύγουστο του 2017 όταν η τυχερή γυναίκα - της οποίας το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό - επισκέφθηκε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών της εταιρείας Savers, στο Μάντσεστερ του Νιου Χάμσαϊρ, αναζητώντας παλιές κορνίζες που θα μπορούσε να τροποποιήσει και να μεταπωλήσει. Εκεί εντόπισε μέσα σε μια κορνίζα ένα έργο τέχνης που της έκανε εντύπωση, το οποίο τελικά αγόρασε στην τιμή των 4 δολαρίων, αναφέρει η New York Post.

Όπως αποδείχτηκε, το έργο που αγόρασε τόσο φτηνά είναι δημιουργία του Νιούελ Κόνβερς Γουάιθ, ενός από τους γνωστότερους εικονογράφους της Αμερικής, και σύντομα πρόκειται να βγει σε δημοπρασία από τον Οίκο Bonhams Skinner με εκτιμώμενη τιμή μεταξύ 150.000 και 250.000 δολαρίων.

Η εν λόγω εικονογράφηση είχε δημιουργηθεί (μαζί με άλλες 3, εκ των οποίων έχει βρεθεί μόνο η μία) για την έκδοση του 1939 του μυθιστορήματος «Ραμόνα» της Έλεν Χαντ Τζάκσον.

Μετά την αγορά του πίνακα, η γυναίκα κρέμασε την κορνίζα με τη δημιουργία του Γουάιθ στο τοίχο της κρεβατοκάμαράς της, όπου και παρέμεινε για χρόνια, μέχρι που κάποια στιγμή την αποθήκευσε στην ντουλάπα της. Τον περασμένο Μάιο, ενώ καθάριζε το διαμέρισμά της, βρήκε ξανά την κορνίζα με το έργο τέχνης και αποφάσισε να ικανοποιήσει την περιέργειά της αναζητώντας online τον δημιουργό του.

«Ο Γουάιθ απεικονίζει με επιδεξιότητα την ένταση ανάμεσα στην Ραμόνα και την αυστηρή θετή της μητέρα, Σενιόρα Μορένο», αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών στο site του.

Οι ειδικοί που εξέτασαν το έργο πιστεύουν ότι η κορνίζα μέσα στην οποία βρέθηκε η εικονογράφηση ήταν επιλογή του ίδιου του Γουάιθ. Ο καλλιτέχνης επέλεγε κορνίζες με λιτό σχεδιασμό που ήταν φτιαγμένες έτσι ώστε να προστατεύουν τις γωνίες των έργων του καθώς «ταξίδευαν» με το τρένο από το στούντιό του σε εκδότες στη Φιλαδέλφεια ή τη Νέα Υόρκη.

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ