Μητέρα προστάτεψε με απίστευτη ψυχραιμία τον γιο της όταν αρκούδα τούς πλησίασε (επικίνδυνα)

Ο μικρός με σύνδρομο Down, φοβάται πολύ τα ζώα, ακόμα και τις γάτες και τους σκύλους. [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Μύρισε… εντσιλάδας και πλησίασε για να τσιμπολογήσει μια μαύρη αρκούδα στο Μεξικό, αιφνιδιάζοντας την οικογένεια που έκανε πικ-νικ στο Οικολογικό Πάρκο Τσιπίνκε.

Η πεινασμένη αρκούδα φαίνεται σε βίντεο να ανεβαίνει στον ξύλινο πάγκο όπου οι άνθρωποι έχουν απλώσει τα γεύματά τους και αρχίζει να τρώει.

H Σίλβια Μασίας από την πόλη του Μεξικού ταξίδεψε στο Τσιπίνκε, στα προάστια της πόλης Μοντερέι στον Βορρά, για να γιορτάσει τα 15α γενέθλια του γιου της, Σαντιάγο, ο οποίος έχει σύνδρομο Down.

Μόλις έκατσαν για το γεύμα τους, η αρκούδα εμφανίστηκε, ανεβαίνοντας στον ξύλινο πάγκο και αρχίζοντας να καταβροχθίζει πατάτες, εντσιλάδας, τάκος και σάλσα που ήταν απλωμένα μπροστά της.

Στο βίντεο που κατέγραψε η ψύχραιμη φίλη της μητέρας Άνχελα Τσάπα, δείχνει τη Μασίας να κάθεται στωικά, λίγα εκατοστά από το στόμα της αρκούδας, έχοντας αγκαλιά τον Σαντιάγο και κρατώντας κλειστά τα μάτια του. Η ίδια είχε χαμηλωμένο το βλέμμα της, ώστε να αποφύγει οποιαδήποτε κίνηση θα μπορούσε να εκληφθεί από την απρόσκλητη επισκέπτρια ως πρόκληση.

«Το χειρότερο ήταν πως ο Σαντιάγο θα μπορούσε να τρομοκρατηθεί. Φοβάται πολύ τα ζώα, ακόμα και γάτες και σκύλους. Γι’ αυτό του κάλυψα τα μάτια γιατί δεν ήθελα να βλέπει και να αρχίσει να ουρλιάζει ή να τρέχει. Φοβόμουν πως η αρκούδα θα αντιδρούσε αν ο γιος μου φοβόταν κι άρχιζε να φωνάζει», παραδέχτηκε η γυναίκα στο Associated Press.



Παρότι οι αρκούδες εμφανίζονται συνήθως την αυγή ή το σούρουπο και όχι μέρα μεσημέρι, η Μασίας και η φίλη της είχαν προνοήσει, εμφανίζοντας το σενάριο σαν παιχνίδι.

«Θα παίξουμε ένα παιχνίδι όπου θα καλύψουμε τα μάτια του Σαντιάγο και θα κάνουμε τα αγάλματα», είχε πει η ίδια.

Η οικογενειακή τους φίλη, Άνχελα, ως κάτοικος της περιοχής, γνωρίζει και είχε προειδοποιήσει την οικογένεια για τυχόν απρόσμενες συναντήσεις. «Ποτέ μην τρέξετε», είχε διαμηνύσει.

Πάντως, όπως παρατήρησαν οι γυναίκες, η αρκούδα σνόμπαρε τις ενστιλάδας και έδειξε προτίμηση στις τηγανιτές πατάτες. Ως γνήσια Μεξικανή δε, έφαγε τη σάλσα.

Όταν πλέον χόρτασε στοιχειωδώς και αφού δεν διέγνωσε κάποιου είδους απειλή ή «πρόκληση», το ζώο απομακρύνθηκε ησύχως.

Σε όσους έκτοτε αποκαλούν τη Μασίας ηρωίδα για τον τρόπο που ενέργησε προστατεύοντας τον γιο της, η ίδια απαντά: «Δεν είμαι ηρωίδα. Είμαι απλώς μια μαμά που προστάτευσε το μωρό της».

Πηγή: Associated Press μέσω Καθημερινή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ