Αν σκέφτεσαι να παντρευτείς το 2024, αυτή η είδηση σε ενδιαφέρει

Συνεδρίασε, χθες, εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου και, μεταξύ άλλων, αποφάσισε και αυτό.

Article featured image
Article featured image

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε χθες Δευτέρα, σε έκτακτη συνεδρία, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου και μεταξύ άλλων αποφάσισε όπως επιτρέψει και για το έτος 2024 την τέλεση του μυστηρίου του γάμου μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2024.


Πότε δεν επιτρέπεται η τέλεση γάμου


Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, δεν επιτρέπεται η τέλεση γάμου κατά τις πιο κάτω μέρες:

  1. Τη 14η Σεπτεμβρίου, εορτή του Τιμίου Σταυρού.
  2. Κατά τη νηστεία προ των Χριστουγέννων και την ημέρα των Χριστουγέννων, δηλαδή από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι και τις 25 Δεκεμβρίου. Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου ἀποφάσισε τήν κατ’ ἐξαίρεσιν μόνον γιά τό παρόν ἔτος τέλεση Γάμων κατά τήν περίοδο τῆς νηστείας τῶν Χριστουγέννων, μέχρι τὴν 12ην Δεκεμβρίου 2024.
  3. Την 5η και 6η Ιανουαρίου, παραμονή και εορτή των Θεοφανίων.
  4. Από την Παρασκευή της Τυρινής μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, συμπεριλαμβανομένων των δύο ημερομηνιών. (Δηλαδή, για το 2024 από τις 15 Μαρτίου μέχρι και τις 5 Μαΐου, για το 2025 από 28 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 20 Απριλίου και για το 2026 από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 12 Απριλίου).
  5. Από την 1η μέχρι τη 15η Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένων των δύο ημερομηνιών.
  6. Την 29η Αυγούστου, εορτή του Τιμίου Προδρόμου.
  7. Όλες τις Τετάρτες και Παρασκευές του έτους εκτός εκείνων που επιτρέπεται η κρεοφαγία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ