Ανθρωποκυνηγητό ΕΛΑΣ για τον «δράκο των ασανσέρ» που επιτέθηκε σε δύο ανήλικες

Οι αρχές έχουν στο στόχαστρό τους συγκεκριμένο άτομο στην περιοχή Αγίου Παντελεήμονα.

Article featured image
Article featured image

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του «δράκου των ασανσέρ», ο οποίος πριν από λίγες ημέρες πραγματοποίησε δύο επιθέσεις σε ανήλικες στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το MEGA, στελέχη της Αστυνομίας έχουν βάλει στο στόχαστρό τους συγκεκριμένο άτομο, περίπου 30 ετών, ο οποίος μένει και κινείται στην περιοχή των επιθέσεων. Επισήμως ο δράστης δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα. Τα δύο κορίτσια είδαν φωτογραφίες σεσημασμένων, αλλά η μία από αυτές τον αναγνώρισε, με αποτέλεσμα οι έρευνες των Αρχών να συνεχίζονται.

Οι καταγγελίες εις βάρος του δράστη

Η δράση του αγνώστου που προσεγγίζει και επιτίθεται σε ανήλικες αποκαλύφθηκε έπειτα από την καταγγελία που έκανε μία 13χρονη στο Τ. Α. Αγίου Παντελεήμονα την περασμένη Δευτέρα (22/1) παρουσία του πατέρα της.

(Προσοχή! Οι παρακάτω περιγραφές μπορεί να ενοχλήσουν καθώς μπορεί να επαναφέρουν μνήμες τραύματος)

Η κοπέλα ανέφερε ότι το μεσημέρι εκείνης της ημέρας και ενώ εισερχόταν στο σπίτι της, ένας άγνωστος την ακινητοποίησε και έκανε με τα δάχτυλα του χεριού του το σχήμα του όπλου για να της προκαλέσει φόβο, απειλώντας την ότι θα τη σκοτώσει. Ο δράστης με χρήση σωματικής βίας (χωρίς να την τραυματίσει) την ανάγκασε να παραμείνει εντός του ασανσέρ, την θώπευσε στο στήθος και στη συνέχεια αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.

camila-quintero-franco-mC852jACK1g-unsplash.jpg



Δύο ημέρες μετά την καταγγελία της 13χρονης
και συγκεκριμένα την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, μετέβη στο Τ.Α Αγίου Παντελεήμονα μία ακόμη ανήλικη κοπέλα, 14 ετών, η οποία εξεταζόμενη παρουσία της μητέρας της δήλωσε ότι, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, επιστρέφοντας στο σπίτι της και ενώ βρισκόταν ήδη στο ασανσέρ της πολυκατοικίας, άνοιξε ξανά η πόρτα και είδε έναν άνδρα να μπαίνει μέσα.

Ο δράστης μιλώντας αγγλικά, επιχείρησε να συνομιλήσει μαζί της χωρίς να τα καταφέρει. Κατόπιν, μόλις έσβησαν τα φώτα του ασανσέρ, την θώπευσε στο στήθος κι επιχείρησε να την βγάλει από το ασανσέρ, προκειμένου να συνεχίζει την κακοποίηση σε βάρος της. Η ανήλικη άρχισε να φωνάζει και ο δράστης με το δεξί του χέρι, της έκλεισε το στόμα και προσπάθησε να την τραβήξει έξω από το ασανσέρ. Η ανήλικη κατάφερε να διαφύγει προς το σπίτι της και ο δράστης ξέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.



Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα και Rosa.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ