Την περασμένη Πέμπτη, εκτός από τσίκνισμα, στην Ελλάδα συνέβη και αυτό το (πολύ) σπουδαίο

Η ηθοποιός Αλεξία Μπεζίκη παντρεύτηκε με τη σύντροφό της, ψυχοπαιδαγωγό Δανάη Δεληγεώργη και έγιναν το πρώτο ζευγάρι ομόφυλων γυναικών που τέλεσε τον γάμο του στην Ελλάδα.

Article featured image
Article featured image


Αν ψάχνεις ακόμη να βρεις το λόγο γιατί η ψήφιση του νομοσχεδίου που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών ήταν επιβεβλημένη ανάγκη, ίσως να πρέπει να δεις τις πιο κάτω εικόνες και θα καταλάβεις.

Η Αλεξία Μπεζίκη και η Δανάη Δεληγεώργη, ζευγάρι εδώ και αρκετά χρόνια, την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο Αθηναίων και έγιναν οι πρώτες γυναίκες που τέλεσαν τον γάμο τους στην Ελλάδα, μετά τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Μία ημέρα μετά τον γάμο τους, η Αλεξία και η Δανάη βρέθηκαν στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και μοιράστηκαν την εμπειρία τους, ως οι πρώτες γυναίκες που παντρεύτηκαν στην Ελλάδα. «Δεν είχαμε ιδέα ότι θα είμαστε το πρώτο ζευγάρι ομόφυλων γυναικών που θα παντρευόταν. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε την τελετή στο δημαρχείο. Ήταν μία υπέροχη στιγμή για εμάς, οι φίλοι μας, οι συγγενείς μας, οι κουμπάρες μας, οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί, ήταν ευγενέστατοι.. ήταν ο πρώτος γάμος γυναικών που έγινε στο Δημαρχείο Αθηνών και πριν από εμάς έγινε ο πρώτος ανδρών, του Αύγουστου Κορτώ», είπε αρχικά η Αλεξία Μπεζίκη.

417492971_427053119836606_6356261583121963139_n.jpg
REUTERS/Louiza Vradi

Με τη σειρά της, η Δανάη Δεληγεώργη ανέφερε πως όταν ξεκίνησαν τη διαδικασία δεν υπήρχαν και πολλά άλλα θεσμικά πλαίσια που να κατοχυρώνουν το πώς μπορούμε εμείς να προχωρήσουμε και τις προσπάθειες. «Στην πορεία των τελευταίων δύο χρόνων, φτάσαμε μέχρι τη διαδικασία του να μπορούμε νόμιμα να μπούμε στη διαδικασία μαζί για μητρότητα, ασχέτως αν αναγνωρίζεται ο γάμος ή όχι. Ακόμα και τώρα που πέρασε ο γάμος δεν επιτρέπεται να έχουμε παιδιά, ελπίζω αυτό να αλλάξει σύντομα. Μπορείς να έχεις τεκνοθεσία, αλλά δεν μπορούμε εμείς να φέρουμε. Στην περίπτωσή μας, η Αλεξία έμεινε έγκυος με εξωσωματική και ταυτόχρονα, όταν γεννήσαμε τη μικρή, ούσες ακόμα στο μαιευτήριο, ψηφίζεται το νομοσχέδιο, οπότε μπορούμε να κατοχυρώσουμε τη μικρή, τρέχουμε να δηλώσουμε την αναγγελία γάμου και έρχεται το ξώφαλτσο viral του πρώτου γάμου γυναικών στην Ελλάδα και στον δήμο Αθηναίων».

Εμείς θα σταθούμε σε ένα πράγμα, στην γεμάτη συναισθήματα εικόνα των δύο γυναικών, η οποία αποτελεί την ισχυρότερη απάντηση σε όλους όσοι δεν μπορούν να αντιληφθούν τι πρόσφερε στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα η ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου.

ROSA.GR

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ