Υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο που ο χρόνος δεν έχει σημασία

Ρυθμίζεις το ρολόι σου όπως βολεύει.

Article featured image
Article featured image


Όλοι συμφωνούμε πώς τα πρωινά ξυπνητήρια έχουν έναν εφιαλτικό ήχο που μας αναγκάζουν να αποχωριστούμε το ζεστό μας κρεβάτι. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα μέσα στην ημέρα. Δουλειά, διασκέδαση, ξεκούραση είναι ανάγκες που πρέπει να χωρέσουν στο καθημερινό μας πρόγραμμα.

Όσο παράξενο και αν σου ακούγεται, υπάρχει ένα μέρος πάνω στον πλανήτη, όπου ο χρόνος δεν έχει σημασία. Αυτό συμβαίνει στην Ανταρκτική, στην ήπειρο που πραγματικά μπορείς να ρυθμίσεις εσύ την ώρα που θες.

@nasdaily

The Place with No Time What is the time.. in Antarctica? It turns out.. there is no time! Confused?! So was I.. That is why on Day 4 of the Antarctica Series, I'll show you how to live in a place where time is always a mystery.

♬ original sound - Nas Daily



Γιατί συμβαίνει

Δεδομένου ότι η Ανταρκτική είναι σε μεγάλο βαθμό ακατοίκητη, η ήπειρος δεν είναι επίσημα χωρισμένη σε ζώνες ώρας. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι ερευνητικοί σταθμοί, καθένας από τους οποίους τηρεί τη δική του τοπική ώρα. Έτσι, για παράδειγμα, άλλος σταθμός βρίσκεται σε ώρα Νέας Υόρκης, άλλος σε ώρα Λονδίνου και άλλος σε ώρα Πεκίνου, αν και όλοι του απέχουν λίγα μέτρα μεταξύ τους.

Επίσης, στην Ανταρκτική για έξι μήνες τον χρόνο είναι μέρα 24 ώρες το 24ωρο, ενώ για τους υπόλοιπους έξι είναι νύχτα. Οπότε και να αλλάζει η ώρα δε βοηθάει σε κάτι, μιας και αυτό που βλέπεις έξω είναι ακριβώς το ίδιο.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ