Αεροπλάνο έχασε (στον αέρα) εξωτερικό κομμάτι της ατράκτου του

Τι συμβαίνει με τα αεροσκάφη της Boeing;

Article featured image
Article featured image

Μια τυπική επιθεώρηση μετά την προσγείωση ενός αεροπλάνου, χθες Παρασκευή, στο νότιο Όρεγκον, κατέδειξε ότι από αυτό έλειπε ένα εξωτερικό κομμάτι της ατράκτου. Το επιβατικό αεροσκάφος Boeing 737-800 της αμερικανικής εταιρείας United Airlines προσγειώθηκε -ευτυχώς- με ασφάλεια στον προορισμό του. Μετά τον έλεγχο, το αεροδρόμιο διέκοψε τις εργασίες για τον έλεγχο του διαδρόμου και του αεροδρομίου για συντρίμμια, ωστόσο, δεν βρέθηκε τίποτα.

Το αεροσκάφος αυτό της United μετέφερε 139 επιβάτες και είχε εξαμελές πλήρωμα. Το ότι έλειπε εξωτερικό τμήμα της ατράκτου διαπιστώθηκε αφού προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Medford και γι’ αυτό δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

«Θα κάνουμε διεξοδική εξέταση του αεροσκάφους και όλες τις απαιτούμενες επισκευές προτού επιστρέψει σε υπηρεσία», διαβεβαίωσε η αεροπορική εταιρεία, προσθέτοντας πως θα διενεργήσει επίσης εσωτερική έρευνα για να κατανοηθούν τα αίτια του συμβάντος.

Η Μπόινγκ δεν σχολίασε, παραπέμποντας στον αερομεταφορέα.

Σύμφωνα με τη United Airlines, το κομμάτι που έλειπε ήταν στο κάτω μέρος του αεροσκάφους, εκεί όπου το φτερό συναντά το σώμα και ακριβώς δίπλα στο σύστημα προσγείωσης.

78456926.jpg



Το αεροσκάφος -έχουν παραδοθεί σχεδόν 5.000 δείγματα του συγκεκριμένου τύπου σε πελάτες της Μπόινγκ- είχε αναχωρήσει από το Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightRadar24.

Όπως μεταδίδει το AP, το εν λόγω αεροπλάνο έκανε την πρώτη του πτήση τον Απρίλιο του 1998 και παραδόθηκε στην Continental Airlines τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Η United Airlines το εκμεταλλεύεται από τις 30 Νοεμβρίου 2011. Πρόκειται για ένα 737-824, μέρος της σειράς 737-800 που ήταν πρόδρομος της σειράς Max.

Η ασφάλεια των αεροσκαφών της Μπόινγκ, της μιας από τις δυο μεγαλύτερες βιομηχανίες πολιτικών αεροπλάνων στην υφήλιο, απασχολεί ξανά τα μέσα ενημέρωσης έπειτα από συμβάν που εκτυλίχθηκε την 5η Ιανουαρίου, όταν σε πτήση της Alaska Airlines αποκολλήθηκε πλαίσιο που δεν είχε βιδωθεί σωστά, κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικό αν βρισκόταν σε μεγαλύτερο ύψος.

Τελικά, η πόρτα του αεροπλάνου που αποκολλήθηκε σε υψόμετρο 16.000 ποδιών, βρέθηκε στην πίσω αυλή του σπιτιού ενός δασκάλου, μαζί με άλλα κομμάτια που διασκορπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή.


Επίσης, στις 6 Μαρτίου, αναθυμιάσεις που εντοπίστηκαν στην καμπίνα μιας πτήσης Boeing 737-800 της Alaska Airlines με προορισμό το Φοίνιξ ανάγκασαν τους πιλότους να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο του Πόρτλαντ.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ