Σχεδόν όλοι οι Κύπριοι είναι χρήστες των social media

Ψηλά στην κατάταξη έρευνας η Κύπρος σε ποσοστό χρηστών.

Article featured image
Article featured image


Το 83% του πληθυσμού της Κύπρου συμμετείχε το 2023 σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (όπως Facebook, X, Instagram, Snapchat, TikTok), σε σύγκριση με 59% κατά μέσο όρο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων που συμμετείχαν σε κοινωνικά δίκτυα έχοντας προφίλ χρήστη, στέλνοντας μηνύματα ή κάνοντας αναρτήσεις, ήταν η Δανία με 91%. Η Κύπρος ήταν δεύτερη (83%) ενώ τρίτη ήταν η Ουγγαρία (81%).

Τα χαμηλότερα μερίδια συμμετοχής σε κοινωνικά δίκτυα καταγράφηκαν το 2023 στη Γαλλία (44%), τη Γερμανία (49%) και την Ιταλία (53%).

Σε επίπεδο περιφερειών (NUTS 2 και NUTS3) πάντως η συμμετοχή σε κοινωνικά δίκτυα ήταν μεγαλύτερη από το 50% σε 224 από τις 273 περιφέρειες της ΕΕ. Η Κύπρος θεωρείται ενιαία περιφέρεια για λόγους στατιστικής ανάλυσης λόγω μεγέθους και πληθυσμού.

Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στις πέντε περιφέρειες της Δανίας: την Κεντρική Γιουτλάνδη (93%), την περιφέρεια της Κοπεγχάγης (92%), τη Νότια Δανία (90%), και τη Βόρεια Γιουτλάνδη και τη Ζέελαντ (και οι δύο 89%).

Άλλες περιφέρειες της ΕΕ που ανέφεραν επίσης υψηλά ποσοστά χρήσης του διαδικτύου για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν οι δύο ουγγρικές περιφέρειες της Βουδαπέστης (86%) και της Πέστης (84%), καθώς και στο Φλέβολαντ (84%) στις Κάτω Χώρες.

Τα χαμηλότερα ποσοστά, κάτω από 40%, καταγράφηκαν κυρίως στη Γαλλία και τη Γερμανία. Στη Γαλλία, αυτά τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Γουιάνα (22%), τη Μαρτινίκα (29%), τη Γουαδελούπη (30%), τη Βρετάνη (38%), την Άνω Νορμανδία (39%) και τη Βουργουνδία (40%).Στη Γερμανία, καταγράφηκαν στις περιφέρειες Σαξονία - Ανχάλντ (35%), στο Βραδεμβούργου (36%), στη Θουριγγία (38%) και στο Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία (40%).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ