Ηλικιωμένοι κατασκευάζουν οι ίδιοι τα φέρετρά τους

Στα «coffin clubs» φτιάχνεις το «τελικό υπνοδωμάτιο» σου, χωρίς ταμπού.

Article featured image
Article featured image

Πολλοί μπορεί να θεωρούν τις συζητήσεις για τον θάνατο «γρουσουζιά», ωστόσο τα «coffin clubs» στη Νέα Ζηλανδία αποτελούν τον ιδανικό χώρο για όσους θέλουν να συμμετέχουν στην προετοιμασία της κηδείας τους.

Τα ηλικιωμένα μέλη των «coffin clubs» της Νέας Ζηλανδίας, συγκεντρώνονται για να φτιάξουν αυτό που αποκαλούν τα δικά τους «τελικά υπνοδωμάτια».

Τα ηλικιωμένα μέλη του κλαμπ συναντιούνται για να πιουν τσάι, να γελάσουν και, φυσικά, για να κατασκευάσουν τα μοναδικά φέρετρα που θα τους μεταφέρουν στην αιώνια ζωή. Κάποια από αυτά τα κλαμπ έχουν ακόμα και 800 εγγεγραμμένους, παρόλο που παραδέχονται ότι δεν είναι όλα τα μέλη τους εν ζωή.

Τα περισσότερα μέλη των κλαμπ στη Νέα Ζηλανδία είναι ηλικιωμένοι. Τα «coffin clubs» παρέχουν ένα χώρο όπου όλοι μπορούν να μιλήσουν για το θάνατο, χωρίς ταμπού. «Νομίζω ότι όλοι εδώ έχουν αποδεχτεί ότι θα πεθάνουν, είτε στολίζουν το φέρετρό τους είτε βοηθούν άλλους με το δικό τους», είπε η γραμματέας του κλαμπ Χέλεν Μπρόμλεϊ.

«Είμαστε ένα κλαμπ που προσπαθεί να δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να προγραμματίσουν τον καφέ τους, να σχεδιάσουν τι θα συμβεί αν αρρωστήσουν», πρόσθεσε η Μπρόμλεϊ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ