Υπάλληλος γκαλερί -wannabe καλλιτέχνης- κρέμασε δικό του πίνακα σε έκθεση

Ήλπιζε να αναγνωριστεί η καλλιτεχνική του αξία, ωστόσο, οι υπεύθυνοι της γκαλερί είχαν αντίθετη άποψη.

Article featured image
Article featured image

Στην απόλυση ενός υπαλλήλου προχώρησε μια γκαλερί μοντέρνας τέχνης στη Γερμανία όταν ανακάλυψε ότι ο εκκολαπτόμενος καλλιτέχνης είχε κρεμάσει το δικό του έργο σε μια έκθεση.

Ο 51χρονος άνδρας είχε ανοίξει δύο τρύπες σε έναν τοίχο για να τοποθετήσει τον πίνακά του στην Pinakothek der Moderne του Μονάχου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο άνδρας είχε κάνει το κόλπο με την ελπίδα να αναγνωριστεί η καλλιτεχνική του αξία, ωστόσο, εκπρόσωπος της γκαλερί δήλωσε ότι το έργο τέχνης δεν εκτέθηκε για πολύ καιρό.

gallery-city.png



«Οι επόπτες αντιλαμβάνονται κάτι τέτοιο αμέσως», δήλωσε η Τίνε Νέλερ στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, προσθέτοντας ότι το έργο επιστράφηκε στον καλλιτέχνη. Ο άνδρας ήταν υπάλληλος της ομάδας τεχνικών υπηρεσιών της γκαλερί και περιέγραψε τον εαυτό του ως ανεξάρτητο καλλιτέχνη. Το έργο του είχε διαστάσεις 60 επί 120 εκατοστά και ήταν κρεμασμένο σε έναν άδειο διάδρομο της γκαλερί.

Εκτός από την απόλυση, στον 51χρονο απαγορεύτηκε η είσοδος στη γκαλερί, μία από τις μεγαλύτερες αίθουσες μοντέρνας τέχνης στην Ευρώπη η οποία εκθέτει μεταξύ άλλων έργα των Πάμπλο Πικάσο, Μαξ Ερνστ και Σαλβαδόρ Νταλί.



Πριν από λίγους μήνες ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη στη γερμανική πόλη της Βόννης με διαφορετική κατάληξη. Το προσωπικό πακετάριζε ένα έκθεμα στην Bundeskunsthalle όταν παρατήρησαν ότι ένας επιπλέον πίνακας είχε τοποθετηθεί στην έκθεση από ένα μέλος του κοινού.

«Το βρίσκουμε αστείο και θέλουμε να γνωρίσουμε τον καλλιτέχνη. Γι' αυτό επικοινωνήστε μαζί του! Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Λόγω τιμής», έγραψε η γκαλερί στο X.

Η εν λόγω καλλιτέχνις όντως επικοινώνησε και αποκάλυψε ότι ο πίνακας ήταν δικός της. Η Δανάη Εμμανουηλίδη που εξέθεσε το έργο της στη Βόννη, δήλωσε ότι πάντα ήθελε να εκθέσει έναν από τους πίνακές της. «Τον έφερα λαθραία με μια τεράστια κουκούλα πάνω από το κολάν μου», δήλωσε στο τοπικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο WDR.

Το γυναικείο πορτραίτο της με τίτλο Georgia δημοπρατήθηκε τελικά από την γκαλερί και τα έσοδα δόθηκαν σε μια φιλανθρωπική οργάνωση τέχνης με την ονομασία ArtAsyl στην Κολωνία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ