Ιερέας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι ενώ η λειτουργία μεταδιδόταν ζωντανά στο YouTube

Τα αιτία της επίθεσης παραμένουν μέχρις στιγμής άγνωστα.

Article featured image
Article featured image

Ένας επίσκοπος και αρκετοί πιστοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι μέσα σε εκκλησία στο Σίδνεϊ και ενώ μεταδιδόταν η λειτουργία απευθείας σε διαδικτυακό κανάλι στο ΥouΤube.

Ο επίσκοπος Mari Emmanuel κήρυττε στην εκκλησία Christ The Good Shepherd στο Wakeley στα δυτικά του Σίδνεϊ το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα), όταν ένας άνδρας ντυμένος στα μαύρα τον προσέγγισε στην Αγία Τράπεζα και τον μαχαίρωσε πολλές φορές.


Άμεσα έσπευσαν οι πιστοί που βρίσκονταν στον χώρο για να τον εμποδίσουν, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον άλλα τρία άτομα φέρεται να μαχαιρώθηκαν στη συμπλοκή που ακολούθησε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Ουαλίας είπε ότι ο επίσκοπος Εμμανουήλ υπέστη «τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή του» και πως αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα που δίνει κατάθεση στις έρευνες». Τα αιτία της επίθεσης παραμένουν μέχρις στιγμής άγνωστα.

Ο Επίσκοπος Εμμανουήλ έχει ένα μεγάλο ποίμνιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πάνω από 17.000 ακόλουθους στο Facebook.

Σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο συγκεκριμένος ιερέας είχε γίνει γνωστός κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid, όταν χαρακτήρισε το lockdown στο Σίδνεϊ «μαζική σκλαβιά»

Ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως τα εμβόλια είναι μάταια

«Είμαστε άνθρωποι; Γιατί μας αντιμετωπίζουν σαν ζώα», είχε πει σε κήρυγμά του το 2021. 

Σημειώνεται ότι η νέα επίθεση σημειώνεται 2 ημέρες μετά το τραγικό αιματοκύλισμα σε εμπορικό κέντρο του Bondi, με 6 νεκρούς. Ο εν λόγω δράστης έπασχε από σχιζοφρένεια.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, Καθημερινή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ