Η Ράικα χάθηκε στην Ελλάδα το 2023 και έναν χρόνο μετά εντοπίστηκε στη Σερβία

H σκυλίτσα γυρνούσε τον κόσμο μαζί με τον κηδεμόνα της, έναν Γάλλο τουρίστα που έφτασε με ποδήλατο στον Έβρο, τον Απρίλιο του 2023.

Article featured image
Article featured image

Μία συγκινητική ιστορία με ευχάριστο τέλος είναι η ιστορία της σκυλίτσας Ράικα και του Γάλλου τουρίστα Ρεμί Νταρζέρ. Ήταν 7 Απριλίου 2023 όταν ο τουρίστας έφτασε στην Ελλάδα, αλλά στο τελωνείο στους Κήπους Έβρου έχασε τη συνοδοιπόρο του Ράικα, η οποία φοβήθηκε από δύο άλλα σκυλιά και εξαφανίστηκε.

Ο Ρεμί γυρίζει τον κόσμο με ποδήλατο και είχε φτιάξει ειδική κατασκευή για να μπορεί να μεταφέρει και τη Ράικα.

346822726_1090137198612542_8182764394955726516_n.jpg



Μετά την εξαφάνισή της προσπάθησε μέσω social media να εντοπίσει τη συνταξιδιώτριά του. Φιλοζωικές οργανώσεις προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, ωστόσο οι μήνες περνούσαν και δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Οι προσπάθειές απέβησαν άκαρπες και ο Ρεμί αποχώρησε από την Ελλάδα.



Έναν χρόνο μετά, στις 8 Απριλίου 2024, η Ράικα -κόντρα στα προγνωστικά- βρέθηκε στη Σερβία, κοντά στα σύνορα Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, από μέλη της οργάνωσης Φιλόζωοι Εθελοντές Δράμας.

Την είδηση του εντοπισμού της έκανε γνωστή με ανάρτησή της η Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος της Νέμεσις, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το Περιβάλλον, τα Ζώα και το Κυνήγι. «Την είδαν τώρα στη Βοσνία κάποιοι φιλόζωοι να τριγυρνάει, τους φάνηκε περίεργο, την πήγαν σε κάποιο κτηνιατρείο κι από το τσιπ βρήκαν τον Γάλλο. Θα πάει να την πάρει σε λίγες μέρες», έγραψε χαρακτηριστικά.


Με πληροφορίες από efsyn.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ