Άστεγη έστησε το «σπιτικό» της μέσα σε πινακίδα σούπερ μάρκετ

Ζούσε εκεί για έναν περίπου χρόνο.

Article featured image
Article featured image

Μία προέκταση καλωδίου που εξείχε από την εγκατάσταση της επιγραφής σούπερ μάρκετ του Μίσιγκαν οδήγησε σε μια αναπάντεχη αποκάλυψη: Στον ελάχιστο χώρο της επιγραφής ζούσε μια 34χρονη, έχοντας μάλιστα μαζί της έναν υπολογιστή, έναν εκτυπωτή και μια καφετιέρα, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Ήταν άστεγη», δήλωσε την Πέμπτη ο αστυνομικός Μπρένον Γουόρεν του αστυνομικού τμήματος του Μίντλαντ. «Είναι μια ιστορία που σε κάνει πραγματικά να ξύνεις το κεφάλι σου απορημένος, απλά κάποιος που ζει μέσα σε μια πινακίδα».

Η γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, είπε στην αστυνομία ότι δούλευε αλλού, αλλά ζούσε μέσα στην πινακίδα του καταστήματος Family Fare για περίπου έναν χρόνο. Βρέθηκε στις 23 Απριλίου.

Το κατάστημα λιανικής πώλησης Family Fare έχει με μια τριγωνική πινακίδα στην κορυφή του κτιρίου που στεγάζεται. Η κατασκευή της πινακίδας, με πλάτος περίπου 1,5 μέτρο και ύψος 2,4 μέτρα ύψος, διαθέτει μια πόρτα και είναι προσβάσιμη από την οροφή, δήλωσε ο Γουόρεν.

fa-cut.png



«Υπήρχε κάποιο δάπεδο που είχε τοποθετηθεί. Ένα μίνι γραφείο», είπε. «Βρήκαμε τα ρούχα της. Μια καφετιέρα Keurig. Έναν εκτυπωτή και έναν υπολογιστή - πράγματα που θα είχε κάποιος στο σπίτι του».

Η γυναίκα έπαιρνε ηλεκτρικό ρεύμα μέσω ενός καλωδίου που ήταν συνδεδεμένο σε μια πρίζα στην οροφή, είπε ο Γουόρεν.

Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν σκάλα από την οποία θα μπορούσε να έχει πρόσβαση η γυναίκα. Ο Γουόρεν είπε ότι είναι πιθανό η γυναίκα να έφτανε στην οροφή σκαρφαλώνοντας σε κάποιο άλλο σημείο πίσω από το κατάστημα ή σε διπλανές επιχειρήσεις λιανικής πώλησης.

«Ειλικρινά δεν ξέρω πώς ανέβαινε εκεί πάνω. Ούτε και μου υπέδειξε κάτι», είπε.

Εκπρόσωπος της SpartanNash, της μητρικής εταιρείας της Family Fare, δήλωσε ότι οι υπάλληλοι του καταστήματος ανταποκρίθηκαν «με απόλυτη συμπόνια και επαγγελματισμό» δεδομένης της στεγαστικής κρίσης στη χώρα.

Ο Γουόρεν είπε ότι η γυναίκα ήταν συνεργάσιμη και συμφώνησε γρήγορα να αποχωρήσει. Δεν της απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

«Της δώσαμε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες στην περιοχή», δήλωσε ο αξιωματικός. «Ζήτησε συγγνώμη και συνέχισε τον δρόμο της. Πού πήγε από εκεί και πέρα, δεν ξέρω».

Ο διευθυντής μιας τοπικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που παρέχει βοήθεια σε τρόφιμα σε άστεγους δήλωσε ότι το Μίντλαντ -που έχει πληθυσμό 42.000 κατοίκους- χρειάζεται περισσότερες κατοικίες για πολίτες με χαμηλό εισόδημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ