Αυτά είναι τα 10 λάθη που (πιθανόν) κάνεις όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο

Τρόποι για να εξασφαλίσεις ένα ευχάριστο ταξίδι.

Article featured image
Article featured image

Υπάρχουν όλων των ειδών οι κακές συμπεριφορές που σχετίζονται με τα αεροπορικά ταξίδια, τις οποίες το πλήρωμα καμπίνας και οι επιβάτες έχουν λίγο πολύ βαρεθεί.

Πιθανότατα μπορείτε να καταλάβετε ποια είναι τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο. Ωστόσο πάντα υπάρχουν πτήσεις που χαλάνε από κάποιον που είναι πολύ ξεκάθαρο ότι, είτε δεν ξέρει ότι δεν πρέπει να κάνει κάτι, είτε δεν ενδιαφέρεται να χαλιναγωγήσει τον εαυτό του.

Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνετε, δεν πειράζει, καθώς οι ειδικοί τα έχουν περιγράψει όλα για εσάς.

Ο Alex Dyer, ψυχολόγος των ειδικών στα ταξίδια Ski Vertigo, παρουσίασε τα 10 «κρίσιμα λάθη» που κάνουν οι επιβάτες όταν βρίσκονται στον ουρανό, σύμφωνα με την daily record.


1.Ανάκληση του καθίσματός σας χωρίς έλεγχο

Η ξαφνική αναδίπλωση του καθίσματός σας μπορεί να αιφνιδιάσει το άτομο πίσω σας, προκαλώντας ενδεχομένως να χυθεί το ποτό του ή να καταστραφούν τα πράγματά του, όπως φορητοί υπολογιστές. Μια γρήγορη ματιά και μια ήπια αναδίπλωση δείχνουν ότι λαμβάνετε υπόψη το χώρο και την άνεσή των συνεπιβατών σας

2.Συνωστισμός στον διάδρομο κατά την επιβίβαση ή την αποβίβαση

Η βιασύνη για την επιβίβαση ή την αποχώρηση από το αεροπλάνο δημιουργεί συμφόρηση και άγχος. Περιμένοντας τη σειρά σας, εξασφαλίζετε μια ομαλότερη διαδικασία για όλους, ιδίως επειδή ο χώρος στο διάδρομο είναι περιορισμένος και μπορεί γρήγορα να γίνει υπερπλήρης

3. Αγνόηση των επιδείξεων ασφαλείας

Οι επιδείξεις ασφαλείας είναι απαραίτητες για την ασφάλειά σας. Κάθε αεροσκάφος ενδέχεται να έχει μικρές διαφοροποιήσεις στον εξοπλισμό ή τις διαδικασίες ασφαλείας. Η προσοχή σας δείχνει σεβασμό στην προσπάθεια του πληρώματος να διασφαλίσει την ασφάλειά σας και μπορεί να παρέχει κρίσιμες πληροφορίες που χρειάζονται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

4.Διαταραχή ή θόρυβος

Ο ήχος ταξιδεύει εύκολα στον περιορισμένο χώρο ενός αεροπλάνου. Το να μιλάτε δυνατά, να παίζετε βίντεο χωρίς ακουστικά ή να κάνετε θόρυβο με άλλους τρόπους μπορεί να διαταράξει την ανάπαυση και την ηρεμία των συνεπιβατών, ειδικά κατά τη διάρκεια νυχτερινών πτήσεων, όταν πολλοί προσπαθούν να κοιμηθούν.

5.Κατανάλωση τροφίμων με έντονη μυρωδιά

Τα αρώματα εντείνονται στην κλειστή, υπό πίεση καμπίνα. Η κατανάλωση τροφίμων με έντονες οσμές (όπως fast food, ψάρι ή πικάντικα φαγητά) μπορεί να είναι δυσάρεστη για τους γύρω σας, καθιστώντας ενδεχομένως την εμπειρία της πτήσης τους δυσάρεστη.

6. Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Το αλκοόλ έχει πιο ισχυρή επίδραση σε μεγάλα υψόμετρα, εντείνοντας συχνά τον αντίκτυπό του. Η υπερκατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε διασπαστική συμπεριφορά ή δυσφορία για τους άλλους και, σε ακραίες περιπτώσεις, να οδηγήσει σε διαπληκτισμούς ή προβλήματα υγείας.

7. Αγνόηση των οδηγιών του πληρώματος καμπίνας

Οι οδηγίες του πληρώματος καμπίνας σχετικά με τις ζώνες ασφαλείας, τις ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα μέτρα ασφαλείας είναι για την ασφάλεια όλων. Η αγνόησή τους μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης και να δείξει έλλειψη σεβασμού τόσο προς το πλήρωμα όσο και προς τους άλλους επιβάτες

8. Αφήνετε τα πράγματά σας παντού

Ο χώρος στα αεροπλάνα είναι περιορισμένος. Το να απλώνετε τα πράγματά σας πέρα από την περιοχή της θέσης που σας έχει οριστεί, όπως στο χώρο των ποδιών των άλλων ή στους ντουλαπιέρες πάνω από το κάθισμά σας, μπορεί να ενοχλήσει τους άλλους και να επιβραδύνει τις διαδικασίες επιβίβασης και αποβίβασης.

9. Το να βάζετε τα πόδια σας πάνω στα καθίσματα ή στους τοίχους

Αυτό δεν είναι μόνο ασεβές αλλά και ανθυγιεινό. Μπορεί να λερώσει τις επιφάνειες που χρησιμοποιούν οι άλλοι επιβάτες και να συμβάλει σε ένα δυσάρεστο ταξιδιωτικό περιβάλλον.

10. Παραμέληση της προσωπικής υγιεινής

Δεδομένου του στενού χώρου σε ένα αεροπλάνο, η διατήρηση της προσωπικής υγιεινής (όπως η χρήση αποσμητικού, η αποφυγή ισχυρών αρωμάτων και η διασφάλιση της καθαριότητας) είναι ζωτικής σημασίας για μια άνετη εμπειρία πτήσης για εσάς και τους καθήμενους δίπλα σας.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ