Ο Χρήστος Μάστορας θα υποδυθεί τον θρύλο Στέλιο Καζαντζίδη

Ο δημοφιλής τραγουδιστής μόλις δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες από το παράτολμο και ιδιαίτερα απαιτητικό εγχείρημά του.

Article featured image
Article featured image

Είτε εμπίπτει είτε όχι στα ακούσματά σου, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο Στέλιος Καζαντζίδης υπήρξε ένας θρύλος του λαϊκού τραγουδιού, ο οποίος κατάφερε να ταυτιστεί καθολικά με τον πόνο, την πίκρα, τους έρωτες, τα συναισθήματα, τις ανάγκες και τα όνειρα της γενιάς του, και όλων των γενιών που ακολούθησαν έκτοτε.

Ένας άνθρωπος με αδιαμφησβήτητη καλλιτεχνική αξία, που όμως είχε να αντιμετωπίσει τους δικούς του δαίμονες τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική του ζωή, μέχρι και την ημέρα που πέθανε.

LScsDdIQ.jpeg

Tu2LCLkw.jpeg



23 χρόνια μετά τον θάνατό του, ο σκηνοθέτης Γιώργο Τσεμπερόπουλος και η σεναριογράφος Κατερίνα Μπέη, επιχειρούν να δημιουργήσουν μία ταινία βασισμένη στην πολυτάραχη ζωή του Καζαντζίδη, υπό τον τίτλο «Υπάρχω». Η ταινία ξεκίνησε τα γυρίσματα, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ αναμένεται να βγει στις οθόνες του κινηματογράφου, στις 19 Δεκεμβρίου.

Μια ιδιαίτερα παράτολμη απόφαση, καθώς οι γραμμές και οι ισορροπίες στο πώς θα παρουσιάσεις τη ζωή ενός ανθρώπου που λατρεύτηκε και λατρεύεται έως σήμερα, όσο λίγοι, είναι αρκετά λεπτές.

QTnYdwow.jpeg



Παράτολμη ήταν και η επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, με τον δημοφιλή τραγουδιστή Χρήστο Μάστορα να καλείται να υποδυθεί τον λαϊκό βάρδο. Και παρότι ο τραγουδιστής έχει αποδείξει πολλές φορές τις ερμηνευτικές του ικανότητες, και ουκ ολίγες φορές το ταλέντο του στις μιμήσεις γνωστών φωνών άλλων καλλιτεχνών, μεταξύ αυτών και ο Στέλιος Καζαντζίδης, δεν γνωρίζουμε τις υποκριτικές του ικανότητες και το κατά πόσο έχει τα εργαλεία και τα εφόδια να στηρίξει έναν τέτοιο βαρύ ρόλο.

oFzd6B9w.jpeg



Ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος αναφέρει σχετικά:

«Σε αυτήν την ταινία θα προσπαθήσω να αγγίξω την ψυχή του ανθρώπου που με τα τραγούδια του μίλησε σε εκατομμύρια άλλες. Με τη δύναμη και τη μαγεία της φωνής του άνοιξαν όλες οι πόρτες για τον ίδιο και για τους γύρω του. Όμως η οικογένεια, οι έρωτες, οι διεκδικήσεις, η τεράστια απήχησή του, δεν άφηναν περιθώρια ευτυχίας για τον ίδιο. Στην ταινία βλέπουμε να γεννιούνται μερικά τραγούδια ορόσημα για τους Έλληνες, που ακόμα τα τραγουδάμε και τα χορεύουμε στις παρέες και τα γλέντια μας. Παράλληλα βλέπουμε τη χώρα να αναπτύσσεται και να μεταλλάσσεται, τον κόσμο να περνάει από τη φτώχεια σε μια καινούρια εποχή που ξεφεύγει χωρίς μέτρο, προσφέροντας μια ματιά στις αρχές της σημερινής μας εξέλιξης.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν οι Χρήστος Μάστορας, Κλέλια Ρένεση, Ασημένια Βουλιώτη, Αγορίτσα Οικονόμου, Δημήτρης Καπουράνης, Άννα Συμεωνίδου.

Το κεντρικό καστ συμπληρώνουν οι Γιώργος Καραμίχος, Νίκος Ψαρράς, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Εγγλέζος, Γιώργος Γάλλος, Μαρία Φιλίππου, Aλέξανδρος Μπουρδούμης, Διαμαντής Καραναστάσης και άλλοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ